Αλήθεια πόσο καιρό έχουμε να ακούσουμε την φράση, “θα αφήσω το κλειδί κάτω από το χαλάκι της πόρτας”. Δυστυχώς, η σημερινή εποχή μας έχει κάνει λιγότερο ρομαντικούς.

Κακά τα ψέματα, οι διαρρήξεις έχουν γίνει μία υπαρκτή πραγματικότητα. Για αυτό και όταν πρόκειται να πάμε διακοπές ή μία τριήμερη εκδρομή καλό είναι να πάρουμε κάποιες προφυλάξεις.

Φυσικά και δε θα πανικοβληθούμε. Θα δείξουμε μόνο λίγο παραπάνω προσοχή!

Μέτρα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο

  • Εάν έχουμε πράγματα αξίας στο σπίτι, αποφεύγουμε να το συζητάμε στο καφενείο, ή στο κομμωτήριο. Σίγουρα το “κους – κους” είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Απλώς δεν είναι ανάγκη να δίνουμε αναφορά για την περιουσιακή μας κατάσταση.
  • Δε χρειάζεται να “διατυμπανίσουμε” στα social media ότι αναχωρούμε για διακοπές. Μπορούμε να “ποστάρουμε” όσες φωτογραφίες θέλουμε αφού επιστρέψουμε.
  • Φροντίζουμε για τον καλό φωτισμό των εισόδων και των διαδρόμων. Πάντα να θυμόμαστε πως “οι κακοί” δρουν, κυρίως, στο σκοτάδι.
  • Αφήνουμε ένα φως αναμμένο στο σπίτι, ή το ραδιόφωνο ανοιχτό να παίζει μουσική. Οι διαρρήκτες μπορεί να αποφύγουν να μπουν στο σπίτι, αν πιστέψουν πως είναι κάποιος μέσα.
  • Το κυριότερο όλων, δεν ξεχνάμε ποτέ να κλειδώσουμε και κλείσουμε όλα τα παράθυρα.

Στις μέρες μας οι διαρρήκτες έχουν γίνει πολύ πανούργοι και “πολυμήχανοι”. Η απροσεξία μας μπορεί να αποδειχτεί ο καλύτερος τους σύμμαχος. Ας μην τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία.