Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Short Drive πάνε μαζί. Η πρώτη κλιματικά φιλική ασφάλεια αυτοκινήτου της Anytime είναι γεγονός. Γνώρισε τη βιώσιμη οδήγηση.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» για να μας θυμίζει πως χρειάζονται πολλές περισσότερες ενέργειες για το κλίμα και το «Short Drive» είναι η δική μας απάντηση στη κλιματική κρίση.

Ένας θερμότερος πλανήτης

Τα μοντέλα καταγραφής του κλίματος δείχνουν πως από το 1979 μέχρι και σήμερα η απόσταση μεταξύ των κυμάτων καύσωνα συνεχώς μειώνεται.

Αυτό σημαίνει πως οι καύσωνες είναι μεγαλύτερης διάρκειας και πιο επικίνδυνοι για τους πληθυσμούς που τους βιώνουν.

Αποτέλεσμα αυτής της ανισορροπίας είναι να εντείνονται και τα άλλα καιρικά φαινόμενα, όπως οι βροχοπτώσεις και το χαλάζι. Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», το οποίο οφείλεται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Πού εστιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος;

Τα Ηνωμένα Έθνη το 1974 αποφάσισαν να θεσπίσουν την 5η Ιουλίου ως την ημέρα ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τη θαλάσσια ρύπανση.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι κυβερνήσεις, κοινότητες, επιχειρήσεις και ΜΚΟ να διενεργήσουν καμπάνιες και να λάβουν πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική προστασία.

Σήμερα που η κλιματική αφύπνιση είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για όλο τον πλανήτη, εορτάζεται σε πάνω από 140 χώρες με πλήθος συμμετεχόντων.

Για εμάς το κλίμα είναι κάτι παραπάνω

Ως Anytime πιστεύουμε πως η περιβαλλοντική δράση είναι κάτι που αφορά όλο τον χρόνο και όχι μόνο μία ημέρα. Με αυτό το σκεπτικό, είμαστε η πρώτη ασφαλιστική στην Ελλάδα που εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρουμε το «Short Drive», ένα καθαρά «πράσινο» συμβόλαιο.

Το «Short Drive» είναι η δική μας απάντηση στην κλιματική κρίση, καθώς υπολογίζουμε τους εκπεμπόμενους ρύπους των ασφαλισμένων οχημάτων και τους αντισταθμίζουμε πραγματοποιώντας ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον που έχουν πιστοποιημένα αποτελέσματα.

Πώς το πετυχαίνουμε;

Μέσω της τεχνολογίας «Buy The Mille» και της συσκευής BEACON, η οποία τοποθετείται στο όχημα, γνωρίζουμε τα χιλιόμετρα που διανύει το αυτοκίνητο μέσα σε ένα χρόνο, καθώς είναι ένα πακέτο που παρέχει real time δεδομένα και απευθύνεται αποκλειστικά σε πελάτες που κάνουν περιορισμένη χρήση του οχήματός τους. Συγκεκριμένα για όσους διανύουν μέχρι 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα επέκτασης για άλλα 2.000 χιλιόμετρα.

Αυτό, στην πράξη παρέχει σε εμάς μία γνώση για το ανθρακικό αποτύπωμα κάθε οχήματος και με αυτό τον τρόπο σχεδιάζουμε δράσεις με πιστοποιημένους φορείς με σκοπό την αντιστάθμιση και ουδετεροποίηση των ρύπων των πελατών μας όλον το χρόνο.

Μαζί κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο, αλλά και πιο πράσινο.

Μάθε περισσότερα για το «Short Drive».