Ένα μικρό σπίτι σίγουρα μπορεί να είναι πολύ ζεστό και παρεΐστικο, για να χωράει λίγους και καλούς. Άλλες φορές πάλι, μπορεί να δυσκολεύει λίγο την καθημερινότητά σου και να ονειρεύεσαι ένα μεγαλύτερο σπίτι σε περισσότερα τετραγωνικά.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείχνει το σπίτι σου μεγαλύτερο και να γίνει πιο λειτουργικό, διευκολύνοντας τη ζωή σου μέσα σε αυτό.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και κάνε τον χώρο σου να μοιάζει μεγαλύτερος!

1.Διάλεξε πολυμορφικά και πτυσσόμενα έπιπλα

Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου πιο ανάλαφρη, μεταφέροντας ή χαρίζοντας σε κάποιον άλλον ένα έπιπλο που δε χρειάζεσαι. Το σημαντικότερο είναι να χρησιμοποιείς έπιπλα που είναι πρακτικά και έχουν και μία δεύτερη χρήση. Για παράδειγμα, το κρεβάτι σου, ο καναπές σου, ακόμα κι ένα σκαμπό μπορούν να έχουν αποθηκευτικό χώρο, που μπορείς πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείς.

2.Καθρέφτες

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, οι καθρέφτες μεγαλώνουν αυτόματα κάθε μικρό χώρο, γιατί του χαρίζουν βάθος. Τοποθέτησέ τους, όπως ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο σου και μεταμόρφωσε το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου.

3.Φως, περισσότερο φως

Άλλο ένα χρήσιμο tip για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος είναι η επιλογή του λευκού ή γενικότερα πιο ουδέτερων χρωμάτων είτε στους τοίχους του σπιτιού σου, είτε στα έπιπλα και στα υπόλοιπα διακοσμητικά. Με τα πιο ανοιχτά χρώματα, φωτίζεις το σπίτι σου και φαίνεται μεγαλύτερο. Για να γίνει βέβαια πιο όμορφος ο χώρος σου και να φτιάχνει η διάθεσή σου, συνδύασε το λευκό με τα αγαπημένα σου χρώματα, χαρίζοντας στο σπίτι σου έξτρα στιλ.

4.Άφησε ελεύθερο χώρο

Επίλεξε και απόφυγε τα πολλά αντικείμενα που πιάνουν αρκετό χώρο και κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται φορτωμένο. Έτσι και ελευθερία κινήσεων θα έχεις, και ο χώρος σου θα μοιάζει μεγαλύτερος. Φρόντιζε ακόμα, όσο τουλάχιστον μπορείς, να είναι μαζεμένο το σπίτι σου, για να δείχνει πιο μεγάλο.

5.Σκέψου έξυπνα και πρακτικά

Αφού δεν υπάρχει όσος χώρος θέλεις στο σπίτι σου, φρόντισε να αξιοποιήσεις κάθε του γωνιά! Βάλε ράφια στους τοίχους κάθε δωματίου του σπιτιού σου και τοποθέτησε τα αγαπημένα σου βιβλία, φωτογραφίες και διακοσμητικά. Ακόμα, αν εργάζεσαι από το σπίτι, μπορείς αντί για ένα μεγάλο γραφείο, να χρησιμοποιείς ένα πτυσσόμενο που πιάνει ελάχιστο χώρο, ενώ η μεταφορά και η αποθήκευσή του είναι παιχνιδάκι.

Ένα σπίτι είτε είναι μεγάλο, είτε πιο μικρό, με γρήγορoυς και σχετικά οικονομικούς τρόπους μπορεί εύκολα να αλλάξει. Σημασία έχει να αισθάνεσαι εσύ όμορφα στο σπίτι σου, αφού εκεί περνάς κάποιες από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής σου. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεις τον αγαπημένο σου χώρο με μία ασφάλεια κατοικίας από την Anytime, εξασφαλίζοντας το κτίριο ή και το περιεχόμενο του σπιτιού σου σε πολύ προσιτή τιμή.