Δεν υπάρχει ίσως καλύτερη παρέα από ένα σκύλο. Γεμίζει το σπίτι σου κι αλλάζει ευχάριστα την καθημερινότητά σου.

Αν λοιπόν έχεις πάρει τη μεγάλη απόφαση, ετοιμάσου για καθημερινές βόλτες με τον σκύλο σου και μοναδικές στιγμές τρυφερότητας. Κι επειδή πρόκειται να αλλάξει σημαντικά η ζωή σου, ένας δικός μας άνθρωπος, η Κατερίνα Μ. από την ομάδα μας, μοιράζεται τις εμπειρίες της από τις πρώτες μέρες στο σπίτι με τον σκύλο της, την υπέροχη Mocha:

Η πρώτη γνωριμία με τη Mocha

Με τον άντρα μου εδώ και πολύ καιρό θέλαμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Η πιο κατάλληλη περίοδος ήταν την Άνοιξη, κατά τη διάρκεια του lockdown, αφού είναι πολύ σημαντικό στην αρχή να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Έτσι, ένα Σάββατο του Απρίλη, ξεκίνησε το κοινό μας ταξίδι για νέες περιπέτειες με τη Mocha μας… μια υπέροχη ημίαιμη σκυλίτσα, 2,5 ετών, από το φιλοζωικό σωματείο της Νίκαιας.

Πριν έρθει στο σπίτι μας πήγαμε και πήραμε όλη την προίκα της. ‘O,τι μπορείτε να φανταστείτε και ίσως λίγο στην υπερβολή του. Δοχείο φαγητού & νερού, ένα άνετο κρεβατάκι, ένα παιχνίδι Kong, άπειρα παιχνίδια, λιχουδιές και τροφή.

Θυμάμαι τόσο έντονα την πρώτη φορά που ήρθε στο σπίτι! Μπήκε με τόση χαρά και ανυπομονησία να ανακαλύψει αυτό το περίεργο οίκημα στα μάτια της, που δεν είχε δει ποτέ ξανά, που εμείς οι άνθρωποι αποκαλούμε σπίτι. Αφού μύρισε και επεξεργάστηκε τα άπαντα, μετά μας κοίταξε με ένα βλέμμα διστακτικό σαν να μας έλεγε… και τώρα πού επιτρέπεται να πάω; Τι να κάνω; Εμείς απλά τη φωνάξαμε να ανέβει στον καναπέ κι εκείνη χάθηκε στην αγκαλιά μας, δίνοντάς μας άπειρα φιλιά και χάδια…

Νέες εμπειρίες

σκύλος

Την ιδιά μέρα είπαμε ότι θα πάμε την 1η μας βόλτα…  Και πίστεψέ με, εάν νομίζεις ότι ξέρεις καλά τη γειτονιά σου, ο νέος σου φίλος θα σε διαψεύσει, αφού μαζί θα ανακαλύψετε τόσο όμορφα μέρη που ήταν κρυμμένα δίπλα σας… Και ναι τελικά μένουμε σε μια υπέροχη περιοχή της Αθήνας!

Έχουμε υπέροχους πνεύμονες πρασίνου δίπλα μας σε απόσταση μόλις 20 λεπτά με τα πόδια, που πριν τη Mocha δεν τους ξέραμε. Αλήθεια πόσα πάρκα ή γηπεδάκια έχεις στην περιοχή σου; Τα έχεις επισκεφτεί όλα ή πόσο καιρό έχεις να πας μια βόλτα σε αυτά; Για να μην τα πολυλογώ μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε ανακαλύψει 3 νέα πάρκα και 6 γηπεδάκια.

Η καθημερινότητα στο σπίτι

σκύλος

Η καθημερινότητα στο σπίτι μας είναι τελείως διαφορετική. Είναι μαγικό ένα πλασματάκι να μην κουράζεται ποτέ να σου δείχνει την αγάπη του! Ακόμα και 5 λεπτά να λείψουμε, όταν γυρίσουμε είναι σαν να είχε να μας δει αιώνες… και κάθε φορά μας υποδέχεται κουνώντας την ουρίτσα της και δίνοντάς μας άπειρα φιλιά.

Όποτε θέλει να παίξει φέρνει το παιχνίδι της στο στόμα της και χτυπάει επιτόπου τα ποδαράκια της σαν μικρό παιδί. Σαν να σου λέει, άντε θα σηκωθείς; Όταν θέλει παραπάνω σημασία έρχεται και τρυπώνει την υγρή μουσούδα της κάτω από την παλάμη μας σκουντώντας μας, ενώ όταν κοιμάται συνήθως ονειρεύεται ότι κυνηγάει μεζεδάκια, αφού κουνάει τα πατουσάκια της σαν να τρέχει και γαυγίζει σιγανά.

σκύλος

Οι μόνες σκανταλιές που κάνει σχετίζονται με το φαγητό, αφού είναι η πιο μεγάλη λιχούδο του σπιτιού. Μπορείς να με φανταστείς να την κυνηγάω, γιατί έχει αρπάξει ένα μπιφτέκι κοτόπουλου ή να της λέω με σοβαρό ύφος «πήγαινε στη θέση σου», όταν τρώμε και η Mocha παίρνει το ύφος του περίλυπου νηστικού σκύλου, εκλιπαρώντας για ένα μεζεδάκι….

Το μόνο που μας δυσκόλεψε είναι το άγχος αποχωρισμού, όταν μένει μόνη της. Σκέψου ότι για ένα πλασματάκι που δεν είχε την τύχη μέχρι τώρα να ανήκει κάπου και έχοντας περάσει άσχημα στα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο κόσμος της γίναμε εμείς. Όμως και αυτό σιγά σιγά με θετική εκπαίδευση και το μαγικό παιχνίδι Kong το αντιμετωπίσαμε. 

σκύλος

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη Mocha μου… Το μόνο που θα σου πω κλείνοντας είναι μη φοβάσαι να υιοθετήσεις ή να υιοθετήσετε πιο μεγάλα σε ηλικία σκυλάκια.  

Εμάς η Mocha μας από την 1η μέρα στο σπίτι δε λέρωνε, γιατί ως ενήλικος σκύλος μπορούσε να ρυθμίσει την ανάγκη της. Δεν είχαμε προβλήματα με ζημιές στο σπίτι, όπως συμβαίνει με τα κουτάβια που συνήθως μασουλάνε τα πάντα. Χρειάζεται μόνο 2 βόλτες την ημέρα και όχι παραπάνω, όπως τα κουτάβια. Και πίστεψέ με ενώ ήμουν ο πιο κλασικός σπιτόγατος πλέον η Mocha μετά τη μεγάλη μας βόλτα που είναι συνήθως πρωινή μου φέρνει το λουρί στο πάρκο και με γυρνάει εκείνη σπίτι….

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά να ανοίξεις την αγκαλιά σου σε ένα υπέροχο πλάσμα, που θα σου αλλάξει μόνο ευχάριστα τη ζωή;

Μοιράσου κι εσύ μαζί μας μία φωτογραφία με τον αγαπημένο σου σκύλο και μείνε συντονισμένος, γιατί ακολουθεί και part 2. Πρώτες μέρες στο σπίτι… με τη γάτα μου.