Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ βρισκόμαστε στο δρόμο με το αυτοκίνητο, συμβαίνει κάτι απρόσμενο και δεν ξέρουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα φώτα έκτακτης ανάγκης – alarm, μπορούμε να βγούμε εύκολα από τη δύσκολη θέση και να προειδοποιήσουμε εγκαίρως τους άλλους οδηγούς.

Πότε χρησιμοποιούμε τα φώτα έκτακτης ανάγκης – alarm;

  • Σε περίπτωση που προκύψει βλάβη στο αυτοκίνητο και εμποδίζει τα διερχόμενα οχήματα, τότε χρειάζεται να ανάψουμε τα φώτα έκτακτης ανάγκης, αλλά και να τοποθετήσουμε το απαραίτητο τρίγωνο.
  • Αν το αυτοκίνητο κινείται σε δρόμο υψηλής ταχύτητας και παρουσιάσει βλάβη, με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητάς του, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε να ανάψουμε τα φώτα έκτακτης ανάγκης, ώστε να προειδοποιήσουμε εγκαίρως τα οχήματα που βρίσκονται πίσω μας.
  • Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την οδήγησή μας, εξαιτίας χαμηλής ορατότητας, ανάβουμε τα φώτα έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε το αυτοκίνητό μας είναι ορατό στα οχήματα που βρίσκονται από πίσω μας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ανάψουμε και τα φώτα ομίχλης.
  • Αν θέλουμε να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας ή να σταματήσουμε κάπου προσωρινά για να φορτώσουμε κάτι, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε τους οδηγούς που κινούνται από πίσω μας, ανάβοντας και πάλι τα φώτα έκτακτης ανάγκης.