Οι μικροί μας φίλοι δένονται αρκετά με τον χώρο τους και πολλές φορές τους είναι δύσκολη η αλλαγή ενός σπιτιού. Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που θα σας πουν πως η μετακόμιση είναι μία στρεσογόνα κατάσταση, καθώς το κατοικίδιό τους ένιωθε αγχωμένο με τις διάφορες κούτες και δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες στο νέο σπίτι.

Ετοιμάσαμε μερικά tips τα οποία θα βοηθήσουν το ζωάκι σου να ξεπεράσει γρήγορα το άγχος του και να νιώσει και πάλι γεμάτο ενέργεια και χαρά:

Επίσκεψη στο νέο σπίτι

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο το ζωάκι σου να επισκεφτεί και να περάσει λίγο χρόνο στην καινούρια κατοικία σας. Η περιέργεια για ανακάλυψη, οι νέες μυρωδιές και η περιήγηση στον χώρο θα βοηθήσουν να θυμηθεί την επόμενη φορά τα όσα εντόπισε.

Μην πακετάρεις από πριν τα πράγματά του

Οτιδήποτε χρησιμοποιούν οι γατούλες και τα σκυλάκια μας, πρέπει να μπει στις κούτες τη μέρα της αναχώρησης, εναλλακτικά θα βιώσουν έντονη ανησυχία. Για αυτές τις λίγες ώρες που θα βιώσει την αλλαγή πρόσφερέ του ένα νόστιμο σνακ για να του αποσπάσει την προσοχή.

Μην αλλάξεις τη ρουτίνα του

Προσπάθησε από την προηγούμενη μέρα της μετακόμισης να μην αλλάξει η ρουτίνα της διατροφής και του παιχνιδιού, καθώς θα καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά και ενδεχομένως να μην είναι σε καλή διάθεση ή να αναζητήσει περισσότερη προσοχή και φροντίδα.

Κράτησέ το μακριά από τους μεταφορείς

Η μέρα της μετακόμισης είναι γεμάτη φασαρία και αγνώστους. Προσπάθησε να απομονώσεις το ζωάκι σου σε ένα δωμάτιο στο οποίο θα είναι ασφαλές και δε θα μπορέσει να ξεφύγει, ενώ θα ήταν σημαντικό κατά διαστήματα να το επισκέπτεσαι και να του δίνεις χάδια και snacks.

Υποδέξου το στο νέο σπίτι με μία λιχουδιά

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάς τον μικρό σου φίλο να αποκτήσει γρηγορότερα οικειότητα με το νέο του χώρο.

Οι μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς που θα περάσεις στο νέο σου σπίτι, σίγουρα θα είναι πολλές και με την ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου από την Anytime, εξασφαλίζεις πως τίποτα δε θα στις χαλάσει!