Φτάνει κάποια στιγμή που καταλαβαίνεις πως έχουν μαζευτεί αρκετά έπιπλα και πράγματα στο σπίτι σου, που αντί να εξυπηρετούν, κάνουν δυσκολότερη την καθημερινότητά σου.

Αν λοιπόν κι εσύ έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι ότι περιορίζεται ο αποθηκευτικός χώρος του σπιτιού σου, έχουμε παρακάτω μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρον τον χώρο που έχεις.

Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα

Αφιέρωσε αρχικά μερικές ώρες και δες ποια πράγματα δε χρειάζονται στο σπίτι και καταλαμβάνουν άδικα χώρο. Δε μιλάμε για τα πράγματα που έχουν συναισθηματική αξία, αλλά για αντικείμενα τα οποία έχεις για χρόνια κλεισμένα και ακόμη δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει.

Reduce Climate Change GIF by INTO ACTION

Μην τα πετάξεις

Η επαναχρησιμοποίηση είναι πάντα προτιμότερη από την ανακύκλωση ή την απόρριψη. Ρώτησε φίλους, γείτονες και γνωστούς αν χρειάζονται όσα αντικείμενα, έπιπλα ή ρούχα αποφάσισες πως σου είναι περιττά. Στην περίπτωση που κάποιος δεν τα χρειάζεται, δες πώς μπορείς να τα ανακυκλώσεις.

αποθηκευτικό χώρο

Αξιοποίησε τον χώρο των επίπλων

Χρησιμοποίησε κάθε πιθανό κενό σημείο και τοποθέτησε στη συνέχεια καλύμματα. Ο ενσωματωμένος χώρος που μπορεί να υπάρχει σε κρεβάτια και καναπέδες είναι σωτήριος, ειδικά για τα μικρά σπίτια. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι νέα έπιπλα διάλεξε αυτά που προσφέρουν την υψηλότερη λειτουργικότητα και διαθέτουν ήδη αποθηκευτικό χώρο.

αποθηκευτικό χώρο

Βάλε ράφια

Όταν ο χώρος δεν υπάρχει, τον δημιουργείς μόνος σου. Τα ράφια είναι ιδανικά για να δημιουργήσεις γρήγορα μία βιβλιοθήκη ή να αποθηκεύσεις τα μαγειρικά σου σκεύη. Πρόσεξε μόνο να τα τοποθετήσεις σωστά, για να αντέχουν το βάρος.

αποθηκευτικό χώρο

Παιδικό δωμάτιο με κουκέτα

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερο χώρο για τα παιχνίδια, αλλά και ένα γραφείο ή άλλα έπιπλα, όπως μία συρταριέρα.

αποθηκευτικό χώρο

Χρησιμοποίησε καθρέφτες

Εάν επιθυμείς ο χώρος σου να φαίνεται μεγαλύτερος, τότε ένα πανεύκολο τρικ είναι η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη. Ιδανικά σημεία είναι το σαλόνι και η ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς την αίσθηση πως ο χώρος έχει βάθος.

Όποια αλλαγή και αν επιλέξεις, θυμήσου πόσο σημαντικό είναι το σπίτι σου και πόσο αξίζει να το προστατεύεις. Με μία ασφάλεια κατοικίας από την Anytime προστατεύεις το κτίριο του σπιτιού σου ή και το περιεχόμενό του από ζημιές που μπορεί να προκύψουν καθημερινά ή από φυσικές καταστροφές σε πιο προσιτή τιμή από όσο πιστεύεις!