Αν υπάρχει μία λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη ζωή μας τα τελευταία 2 χρόνια, αυτή είναι η λέξη αλλαγή. Φανταζόσουν άραγε ποτέ ότι θα δούλευες από το σπίτι ή ότι μία οθόνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει μία σχολική αίθουσα, αν υπήρχε ανάγκη; Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως αν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά, τότε αυτό είναι πως η περίοδος που διανύουμε, μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στον ψηφιακό κόσμο του αύριο, έκανε τα σπίτια μας λίγο πιο «έξυπνα» και μας οδήγησε σε online λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν και οι καθημερινές μας μετακινήσεις από όλες αυτές τις αλλαγές. Πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ακόμα περισσότεροι έχουμε στραφεί στα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια. Πολλές μάλιστα πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα αλλάζουν τον σχεδιασμό τους και φτιάχνουν ποδηλατόδρομους, ώστε να στρέψουν τον κόσμο προς την ποδηλασία.

Ειδικότερα, το ηλεκτρικό ποδήλατο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το κατεξοχήν μεταφορικό μέσο της εποχής μας, αφού συνδυάζει αποτελεσματικά την ευχάριστη και πιο οικονομική μετακίνηση με την άσκηση.

Ένας ιδανικός τρόπος μετακίνησης

Σίγουρα όσοι “μπήκαμε στον πειρασμό” να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι, πειστήκαμε πως αποτελεί έναν ιδανικό εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης για τις πόλεις, ειδικά τώρα που η κίνηση έχει επιστρέψει για τα καλά στους δρόμους και οι τιμές των καυσίμων είναι πραγματικά “φωτιά”! Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι συχνά πρέπει να… τετραγωνίσουμε τον κύκλο μέχρι να βρούμε να παρκάρουμε, χώρια τα υπόλοιπα έξοδα που εμφανίζει κατά καιρούς το αυτοκίνητό μας, καταλαβαίνουμε πόσο πολύ μας εξυπηρετεί η μετακίνηση με ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο.

Κι επειδή είναι πολύ σημαντικό να μετακινoύμαστε με ασφάλεια και με το αγαπημένο μας ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι, στην Anytime προσφέρουμε προγράμματα ασφάλισης που προστατεύουν το όχημά σου, αλλά κι εσένα που το οδηγείς.

Στην Anytime μπορείς να ασφαλίσεις το ηλεκτρικό σου πατίνι ή ποδήλατο για:

  • Αστική Ευθύνη
  • Προσωπικό Ατύχημα
  • Νομική Προστασία
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
  • Έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
  • Έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης
  • 24ωρη «Γραμμή Υγείας 1010»  

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις και κάποιες από τις παρακάτω πρόσθετες καλύψεις:

  • Οδική Βοήθεια
  • Ολική Κλοπή
  • Ίδιες Ζημιές

Ασφάλισε το όχημά σου και απόλαυσε με περισσότερη ξεγνοιασιά και ηρεμία τις μετακινήσεις σου.

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την έρευνα του Θάνου Ζευγαρά, “Προτιμήσεις των Αθηναίων οδηγών αυτοκινήτων σχετικά με τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων”.με επιβλέποντα τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργο Γιαννή, για το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ.

https://www.nrso.ntua.gr/geyannis/wp-content/uploads/zevgaras-ad119.pdf