Το ξέρεις ίσως πολύ καλύτερα από εμάς. Το αυτοκίνητό σου είναι κάτι σαν προέκταση του εαυτού σου, σαν το 2ο σπίτι σου. Μετακινείσαι καθημερινά με αυτό, άλλοτε το χρησιμοποιείς για να πας στη δουλειά σου κι άλλοτε σε συντροφεύει στις πιο σημαντικές σου στιγμές. Σε οδηγεί σε αυτούς που αγαπάς, σου προσφέρει μία πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας, το εκτιμάς ακόμα κι όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση ή ψάχνεις parking, ακούγοντας τα αγαπημένα σου τραγούδια. Είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που κάνεις στη ζωή σου.

Και όπως είναι λογικό, θες να κυκλοφορείς με ασφάλεια και άνεση στον δρόμο, για αυτό και είναι πολύ σημαντική η επιλογή της κατάλληλης ασφάλισης αυτοκινήτου.

κόστος ασφάλισης

Γιατί είναι τόσο σημαντική μία ασφάλιση αυτοκινήτου;

Από τη μία, ίσως θεωρείς την ασφάλιση για το αυτοκίνητό σου ένα «αναγκαίο κακό» κι ένα πάγιο έξοδό σου, από την άλλη όμως δε θα μπορούσες να φανταστείς τον κόσμο μας χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτων. Κάθε φορά που βγαίνεις στον δρόμο, ξέρεις ότι προστατεύει εσένα, τους γύρω σου και το όχημά σου. Σε προστατεύει ακόμα κι από εκείνους που μπορεί να μην έχουν δική τους ασφάλιση. Σε προστατεύει και από ζημιές για τις οποίες δεν μπορείς να έχεις κανέναν έλεγχο, όπως είναι για παράδειγμα οι φυσικές καταστροφές ή μία κλοπή και έχεις επιλέξει να υπάρχουν σαν καλύψεις στο συμβόλαιό σου.

Κι αν ίσως αναρωτιέσαι ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σου, θα σου πούμε ότι κάθε ασφαλιστική μπορεί να κάνει τον δικό της υπολογισμό με βάση κάποια κριτήρια που η ίδια έχει ορίσει. Κάποια από αυτά είναι π.χ. η ηλικία του ιδιοκτήτη, η χρήση του οχήματος, οι ζημιές που έχει προκαλέσει κ.α.

κόστος ασφάλισης

Πώς διαμορφώνονται τα ασφάλιστρα στην Anytime;

Στην Anytime τιμολογούμε ξεκάθαρα, δίκαια και χωρίς διακρίσεις. Για εμάς δεν παίζει ρόλο  η εθνικότητα, το χρώμα ενός αυτοκινήτου, το επάγγελμα ή πόσοι οδηγοί θα οδηγούν το όχημα, όπως συμβαίνει σε άλλες εταιρίες. Έχουμε αντικειμενικά κριτήρια, από τα οποία προκύπτει το κόστος ασφάλισης, όπως είναι:

  • Ο τύπος και η χρήση του οχήματος, δηλαδή αν είναι επιβατικό αυτοκίνητο, φορτηγό, μηχανή κ.λπ.
  • Η ηλικία του οδηγού. Το κόστος των ασφαλίστρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του οδηγού, αλλά και από τα χρόνια που έχει το δίπλωμά του. Για αυτόν τον λόγο, άτομα κάτω των 23 ετών ή άτομα που έχουν το δίπλωμα οδήγησης λιγότερο από 1 χρόνο πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα.

Παρόλα αυτά στην Anytime μέσω του προγράμματος Smart Drive δίνουμε κίνητρα και έκπτωση από την πρώτη κιόλας μέρα ασφάλισης σε νέους οδηγούς. Με το πρόγραμμα Smart Drive εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα σε όλους τους οδηγούς να αξιολογούν την οδήγησή τους και να γίνονται καλύτεροι, χρησιμοποιώντας το app Anytime Smart Drive Greece. Έτσι, μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορούν να κερδίσουν χαμηλότερα ασφάλιστρα. Εξασφαλίζουν έως 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου τους, διατηρώντας το όριο ταχύτητας, αποφεύγοντας τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση, αλλά και φρενάροντας κι επιταχύνοντας προοδευτικά.

  • Η γεωγραφική περιοχή που κυκλοφορεί το όχημα, δηλαδή συνήθως ο τόπος διαμονής σου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το κόστος των ασφαλίστρων. Υπάρχουν διαφορές στις τιμές, αν το όχημα κινείται σε μεγάλα αστικά κέντρα, από ότι σε επαρχιακές περιοχές. Κι αυτό είναι κάτι λογικό, αφού σε μία μεγάλη πόλη είναι πολλά τα οχήματα που κυκλοφορούν και επομένως αυξάνεται η πιθανότητα για κάποια ζημιά.
  • Τα χαρακτηριστικά του οχήματος, όπως το έτος κατασκευής, τα κυβικά, η ιπποδύναμη κ.ά, που καθορίζουν συνήθως και τη σοβαρότητα της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί, καθορίζουν και το ύψος των ασφαλίστρων. Η αξία του οχήματος επίσης διαμορφώνει το κόστος των καλύψεων που σχετίζονται με την κάλυψη του αυτοκινήτου σου, όπως για παράδειγμα ασφάλεια για κλοπή, πυρκαγιά ή μικτή ασφάλεια.
  • Το ιστορικό πιθανών ζημιών του οχήματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το ιστορικό ζημιών ενός οχήματος, τόσο πιο υψηλό θα είναι το τελικό ποσό ασφάλισής του.

Παρόλα αυτά στην Anytime εμείς δεν υπολογίζουμε στην τιμή των ασφαλίστρων την 1η ζημιά που έχει ένας ασφαλισμένος μας. Επίσης, σαν ζημιά θεωρούμε μόνο τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει την ευθύνη ο ασφαλισμένος μας (π.χ. Αστική ευθύνη & Ίδιες ζημιές) και όχι ζημιές από θραύση, φυσικά φαινόμενα, φωτιά κ.λπ.

  • Η διάρκεια ασφάλισης αποτελεί πολύ βασικό παράγοντα στην τιμολόγηση. Στην Anytime σού προσφέρουμε τη δυνατότητα επιλογής ασφάλισης από 30 έως 365 ημέρες, παρόλα αυτά όσο πιο μεγάλη είναι η χρονική περίοδος ασφάλισης που θα επιλέξεις στο συμβόλαιό σου, τόσο πιο χαμηλό θα είναι το ύψος των ασφαλίστρων, που θα χρειαστεί να πληρώσεις συνολικά μέσα στη χρονιά.
  • Το είδος της ασφάλισης και επιπλέον καλύψεις. Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει να προσθέσεις σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης, πρόσθετες καλύψεις πέρα από τη βασική, όπως για παράδειγμα, νομική προστασία ή θραύση κρυστάλλων το κόστος των τελικών ασφαλίστρων θα είναι μεγαλύτερο.

Στην Anytime θέλουμε να είμαστε δίπλα σου κάθε στιγμή και η τιμή του συμβολαίου σου να προκύπτει με σωστό τρόπο, προσφέροντάς σου τις επιλογές που χρειάζεσαι για όχημά σου.

Πάρε προσφορά και μετακινήσου με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά!