Το χρώμα είναι κακά τα ψέματα το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και διάφορες άλλες λεπτομέρειες. Ένα συγκεκριμένο χρώμα αυτοκινήτου προσδίδει χαρακτήρα, το κάνει ξεχωριστό και είναι θέμα φυσικά προσωπικού γούστου και αισθητικής.

Για αυτό και τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιφυλάσσουν όλο και περισσότερα νέα και ασυνήθιστα χρώματα στο καταναλωτικό κοινό, για να καλύψουν όλο και περισσότερες προτιμήσεις.

Οι προτιμήσεις βέβαια στα χρώματα των αυτοκίνητών ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και αλλάζουν με τις δεκαετίες. Για παράδειγμα τη δεκαετία του 1970 ιδιαίτερα δημοφιλές χρώμα για τα αυτοκίνητα θεωρούνταν το μπλε, ενώ τη δεκαετία του 1990 το μαύρο και το κόκκινο χρώμα είχαν την τιμητική τους. Δέκα χρόνια αργότερα, τη δεκαετία του 2000 ιδιαίτερη προτίμηση είχαν τα μαύρα, λευκά και ασημί αυτοκίνητα.

χρώμα αυτοκινήτου

Τι ισχύει σήμερα;

Και φτάνουμε στο σήμερα… ποιο χρώμα αυτοκινήτου θεωρείται το πιο δημοφιλές; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε γερμανική εταιρία, κατασκευάστρια χημικών και χρωμάτων, το πιο δημοφιλές χρώμα για τα αυτοκίνητα το 2022 θεωρείται το λευκό, αφού τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν σε ποσοστό 39% λευκά.

Το λευκό είναι το δημοφιλέστερο χρώμα στα επιβατικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Αμερική, στην Ασία, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Ακολουθούν το μαύρο σε ποσοστό 18% και το ασημί σε ποσοστό 16%. Τα πιο έντονα χρώματα, όπως το μπλε, το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο, συγκεντρώνουν όλα μαζί ποσοστό μικρότερο του 20%. Από τα συγκεκριμένα χρώματα ξεχωρίζει το μπλε, με παγκόσμιο ποσοστό 8%.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι πιο ιδιαίτερα χρώματα, όπως το μωβ, το πορτοκαλί ή το καφέ έχουν αρχίσει και σημειώνουν αύξηση στη ζήτηση.

χρώμα αυτοκινήτου

Τι συμβολίζει και γιατί ξεχωρίζει το άσπρο χρώμα;

Η δημοτικότητα των λευκών αυτοκινήτων ίσως να οφείλεται στη φαινομενικά πιο καθαρή εμφάνισή τους, καθώς πολλοί θεωρούν ότι λερώνουν πιο δύσκολα, οπότε θα αναγκάζονται να πλένουν πιο σπάνια το αυτοκίνητό τους.

Ένας ακόμα ίσως λόγος είναι το γεγονός ότι δεν απορροφά ιδιαίτερα την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα το άσπρο αυτοκίνητο να θεωρείται πιο δροσερό ή να δροσίζει πιο γρήγορα με τον κλιματισμό σε σχέση π.χ. με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Το λευκό είναι μία κλασική και διαχρονική επιλογή, που βολεύει ιδιαίτερα όσους σκοπεύουν να κρατήσουν το αυτοκίνητό τους για καιρό. Επιπλέον, κάποιοι ίσως θεωρούν ότι μπορούν να πουλήσουν πιο εύκολα ένα λευκό αυτοκίνητο από κάποια άλλα χρώματα που δεν είναι τόσο διαχρονικά.

Είτε σε λευκό είτε σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα, το αυτοκίνητό σου είναι ξεχωριστό για σένα. Σε μεταφέρει σε αυτούς που αγαπάς, σου ανοίγει τον δρόμο της χαράς, της περιπέτειας, του ταξιδιού. Διευκολύνει απίστευτα τις μετακινήσεις σου και για αυτό αξίζει να επιλέξεις την Anytime για την ασφάλισή του. Γιατί στην Anytime βρίσκεις καλύψεις με βάση τις ανάγκες σου, αλλά και υπηρεσίες και προνομία που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου.