Ήξερες ότι το ίδιο ποδήλατο δεν κάνει για όλους τους σωματότυπους και ότι υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη, small, medium ή large για τον καθένα μας; Όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και στο ποδήλατο υπάρχουν διάφορα μεγέθη, τα οποία εξασφαλίζουν πως ο αναβάτης θα το οδηγεί άνετα και ξεκούραστα, χωρίς να καμπουριάζει ή να αγκομαχά να βρει γη…

ποδήλατο

Γιατί είναι σημαντικό το σωστό μέγεθος;

Πέρα από την άνεση που αναφέραμε, το σωστό μέγεθος ποδηλάτου εξασφαλίζει πως θα κάνεις περισσότερες και μεγαλύτερες διαδρομές με καλύτερο χειρισμό. Ένα ποδήλατο που είναι σχεδιασμένο για το ύψος μας, μας προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς διατηρούμε καλύτερη ισορροπία.

ποδήλατο

Πώς θα υπολογίσεις την κατάλληλη διάσταση για εσένα;

Μιλώντας πάντα για τα ποδήλατα πόλης, αυτό που χρειάζεσαι είναι το ύψος σου και το ύψος του ίδιου του ποδηλάτου, που μετριέται ουσιαστικά από τη σέλα έως το πετάλι. Ορίστε ένας πίνακας για να σε βοηθήσει να ζητήσεις το μέγεθος που χρειάζεσαι:

ποδήλατο

Τι δεν πρέπει να ξεχνάς;

Τα πλεονεκτήματα των ποδηλάτων είναι αναμφισβήτητα πολλά. Γλιτώνουμε χρήματα από καύσιμα, συνεισφέρουμε στη μείωση του CO2, δεν κολλάμε στην κίνηση, γυμναζόμαστε και φυσικά κάνουμε πιο ευχάριστες τις διαδρομές μας. Όμως η οδήγησή τους χρειάζεται αρκετή προσοχή και ο ποδηλάτης πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες, για να κυκλοφορεί με ασφάλεια στον δρόμο.

Δεν ξεχνάμε λοιπόν ποτέ:

  • Να φοράμε κράνος για τη δική μας προστασία
  • Να χρησιμοποιούμε φώτα μπροστά και πίσω, ώστε να μας διακρίνουν τα οχήματα
  • Να φοράμε γιλέκο με διακριτικά το βράδυ
  • Να τηρούμε τα όρια ταχύτητας στους δρόμους
  • Να οδηγούμε πάντα από τα δεξιά

Προτού κάνεις πετάλι!

Αφού σε βοηθήσαμε να βρεις το ποδήλατο που θες στο μέγεθος που χρειάζεσαι, τώρα είναι η στιγμή να σε βοηθήσουμε και να το προστατεύσεις. Η ασφάλεια ηλεκτρικού ποδηλάτου στην Anytime περιλαμβάνει τις καλύψεις που χρειάζεται κάθε ποδηλάτης, για να κυκλοφορεί ξέγνοιστα στην πόλη. Έτσι, προστατεύεις τόσο εσένα που το οδηγείς, όσο και το αγαπημένο σου μέσο αστικής κινητικότητας.