Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου του Γ’, το Σάββατο 6 Μαΐου με τα μάτια ολόκληρου του πλανήτη να είναι στραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία. Η τελετή στέψης σχεδιάζεται επί μήνες, καθώς το πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα αυστηρό και πρόκειται να την παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές. Με αφορμή λοιπόν την τελετή στέψης, θα είχε ενδιαφέρον να ρίξουμε μία κλεφτή ματιά στη ζωή του και να μάθουμε ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο του βασιλιά Καρόλου.

αυτοκίνητο του Βασιλιά Κάρολου

Τι οδηγεί ο βασιλιάς Κάρολος;

Ως μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει στην κατοχή του μία συλλογή που αριθμεί πάνω από 100 οχήματα. Η αλήθεια είναι όμως πως το αγαπημένο αυτοκίνητο του βασιλιά Καρόλου είναι μία ιδιαίτερα κομψή και κλασάτη Aston Martin DB6 Vantage Volante, που έλαβε ως δώρο το 1968 για τα 21α γενέθλιά του.

αυτοκίνητο του Βασιλιά Κάρολου

Ο ευγενής της οικολογίας

Ο Κάρολος δεν είναι γνωστός μόνο για το κληρονομικό αξίωμά του, αλλά και τη συμβολή του σε πρωτοβουλίες που αφορούν το περιβάλλον και την οικολογία. Ήταν μάλιστα ένας από τους πρώτους που έκανε μετάβαση στα «πράσινα» καύσιμα, μετατρέποντας τον κινητήρα της αγαπημένης του Aston Martin, ώστε να καίει βιοαιθανόλη.

Πώς το κατάφερε;

Το φιλόδοξό σχέδιό του ανακοινώθηκε από τον ίδιο το 2008, με την εταιρεία να διατηρεί αρκετές επιφυλάξεις. Υπό την απειλή όμως πως θα σταματούσε να οδηγεί το συγκεκριμένο όχημα, αλλά και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η Aston Martin με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, τελικά υπήρξε συμφωνία και τη μετατροπή ανέλαβαν οι έμπειροι μηχανικοί του Gayton.

αυτοκίνητο του Βασιλιά Κάρολου

Πόσο επιτυχημένο ήταν το project;

Το όχημα καίει βιοαιθανόλη που προέρχεται από οργανικά καύσιμα (κυρίως υπολείμματα τροφίμων). Η μετατροπή πέτυχε σε τέτοιο βαθμό που το όχημα «αποδίδει καλύτερα από ποτέ» σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Καρόλου, ενώ διεύρυνε τις πράσινες αναβαθμίσεις και σε άλλα οχήματα της συλλογής του.

Αν εμπνέεσαι κι εσύ από τα οικολογικά βήματα του Καρόλου και θες να αποκτήσεις μία ασφάλιση φιλική προς το περιβάλλον, τότε το Short Drive της Anytime, η 1η πράσινη ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι για σένα! Σου δίνει κίνητρα να κάνεις όσα χιλιόμετρα πραγματικά χρειάζεσαι, ενώ παράλληλα προστατεύεις το περιβάλλον, αντισταθμίζοντας τους εκπεμπόμενους ρύπους του αυτοκινήτου σου σε φιλικά περιβαλλοντικά έργα.