Το αυτοκίνητο είναι για τους περισσότερους από εμάς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το χρησιμοποιούμε για να πάμε στη δουλειά μας, να κάνουμε μακρινές ή και κοντινές αποστάσεις παρέα με τα παιδιά μας, να πάμε τα ταξίδια μας. Για χίλιους λόγους, θα λέγαμε ότι το αυτοκίνητο διευκολύνει τη ζωή μας.

Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είναι ασφαλισμένο. Από τη μία βέβαια θεωρούμε την ασφάλιση αυτοκινήτου ως «αναγκαίο κακό», από την άλλη δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον κόσμο μας χωρίς ασφάλεια, αφού κάθε φορά που βγαίνουμε στον δρόμο, ξέρουμε ότι προστατευόμαστε κι εμείς και οι γύρω μας. Επειδή λοιπόν το όχημά μας είναι μία σημαντική επένδυση για εμάς, θέλουμε το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξουμε να συνδυάζει τη χαμηλή τιμή, την αξιοπιστία, την άμεση αγορά, την εύκολη διαδικασία και φυσικά να περιλαμβάνει τις καλύψεις που χρειαζόμαστε.

καλύψεις

Τι μας λένε όμως οι αριθμοί…

Εμείς λοιπόν κάναμε μία έρευνα και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με αριθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν την ασφάλεια του οχήματός τους οnline. Εύλογο φυσικά αποτέλεσμα, αφού είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσεις επιπλέον χρήματα, αναζητώντας προφορές, ενώ κερδίζεις πολύτιμο χρόνο από την καθημερινότητά σου, αφού διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Πάμε όμως να δούμε αρχικά ποιες πρόσθετες καλύψεις είναι αυτές που επιλέγουν οι Έλληνες οδηγοί για το αυτοκίνητό τους και σε τι τους εξυπηρετούν.

Νούμερο 1 κάλυψη, όπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία μας, με ποσοστό 79% είναι η Οδική Βοήθεια, που είναι πολύ χρήσιμη κάλυψη σε περίπτωση που το όχημά σου μείνει εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, βλάβης, σκασμένου λάστιχου, βενζίνης ή κάποιου άλλου απρόοπτου γεγονότος, όπως π.χ. να χάσεις τα κλειδιά σου.

Ακολουθεί η Θραύση κρυστάλλων με ποσοστό 68%. Ιδιαίτερα σημαντική κάλυψη, αφού σου παρέχει ασφάλεια όχι μόνο σε απρόβλεπτες ζημιές, σε κάποιο σημείο που μπορεί να έχεις παρκάρει το αυτοκίνητό σου, αλλά ακόμα κι αν ένα πετραδάκι είναι η αφορμή για να δημιουργήσει ζημιά στο παρμπρίζ σου.

Η αμέσως επόμενη κάλυψη είναι η Νομική προστασία με περισσότερους από τους μισούς μας ασφαλισμένους –51%- να την έχουν επιλέξει στο συμβόλαιό τους. Καθόλου τυχαίος αριθμός, αφού μπορεί πολύ εύκολα να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση ενός τροχαίου ατυχήματος. Περιλαμβάνει την εκπροσώπησή σου από δικηγόρο και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, χωρίς καμία δική σου επιβάρυνση, αν έχεις επιλέξει την Anytime για την ασφάλισή σου.

Κι άλλη μία όχι τόσο γνωστή και διαδεδομένη κάλυψη, εξίσου όμως σημαντική που μπορείς να επιλέξεις στην Anytime είναι η Προστασία εκτός Φιλικού Διακανονισμού με ποσοστό 25%. Και μπορεί να τερματίζει τελευταία, γεγονός που οφείλεται στο ότι πολλοί δε γνωρίζουν τι ακριβώς παρέχει, όμως εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι είναι απαραίτητη σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και λειτουργεί σαν όπλο στη φαρέτρα σου, αφού θα συναντήσεις πολλά αυτοκίνητα στον δρόμο, τα οποία μπορεί να είναι ασφαλισμένα, αλλά να έχουν επιλέξει μία εταιρία που δεν είναι στον Φιλικό Διακανονισμό.

Κι αν γίνει κάποιο ατύχημα, θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει αρκετό χρόνο από τη δουλειά σου και την προσωπική σου ζωή, αφού θα μπλέξεις σε μία ατελείωτη γραφειοκρατία μέχρι τελικά… να αποζημιωθείς. Γιατί θα αναγκαστείς να αποζημιωθείς από την εταιρία του άλλου οδηγού και να τρέξεις εσύ για όλες τις διαδικασίες, που σε διαφορετική περίπτωση θα το είχε κάνει η ασφαλιστική σου.

καλύψεις

Ποια είναι τελικά η επιλογή που κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές για να ασφαλίσουν το όχημά τους;

Όπως φαίνεται οι Έλληνες καταναλωτές δε ψάχνουν μία κάλυψη συγκεκριμένη, αλλά ένα σύνολο καλύψεων που θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο τόσο σε τιμή, όσο και σε αξιοπιστία. Φυσικά ένα τέτοιο πρόγραμμα θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε οδηγού και θα ταιριάζει στο όχημα που έχει. Με βάση την έρευνά μας οι δικοί μας ασφαλισμένοι, στην Anytime, επιλέγουν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους στο πρόγραμμα Value με ποσοστό 53,3%. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης που διαθέτει καλύψεις για προστασία από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους, όπως είναι η φωτιά, η κλοπή, τα φυσικά φαινόμενα, οι τρομοκρατικές ενέργειες και η εγγύηση αξίας, που ισχύει για νέα οχήματα έως και 11 μηνών.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Basic με ποσοστό 31%, η βασική δηλαδή ασφάλιση, με την απαραίτητη από τον νόμο αστική ευθύνη. Τελευταία κατηγορία είναι η μικτή ασφάλεια, δηλαδή το πρόγραμμα Premium, που απευθύνεται σε οδηγούς με νέα οχήματα. Ένα πρόγραμμα από τα πιο ανταγωνιστικά της αγοράς, αφού εξασφαλίζει και πολύ προσιτή τιμή και κάλυψη για ίδιες ζημιές με πολύ μικρή απαλλαγή.

Ένα είναι όμως σίγουρο. Στην Anytime μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου σύμφωνα με τις δίκες σου ανάγκες. Επιλέγεις το πρόγραμμα και όποια από τις παραπάνω καλύψεις σε εξυπηρετεί και νιώθεις τη σιγουριά και ασφάλεια που χρειάζεσαι κάθε στιγμή.