Το καλοκαίρι είναι για πολλούς η αγαπημένη εποχή του χρόνου! Λίγος ο ήλιος, λίγο η μεγαλύτερη μέρα, λίγο η καλύτερη διάθεση που έχουμε, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε το καλοκαίρι. Έχει όμως ένα βασικό μειονέκτημα αυτή η εποχή και δεν είναι άλλο από τη ζέστη! Με τα καλοκαίρια να γίνονται όλο και πιο ζεστά, αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια, οφείλουμε να βρούμε πιο φυσικούς και βιώσιμους τρόπους για να δροσιστούμε στο σπίτι μας ή στο εξοχικό μας.

Η χρήση του κλιματιστικού σίγουρα βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, αν λειτουργεί συνέχεια. Για ακόμα μία φορά έρχονται τα φυτά να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας και να δροσίσουν φυσικά τον χώρο μας, κάνοντάς τον ταυτόχρονα πιο όμορφο!

Πάμε να δούμε ποια φυτά μπορούν να μάς βοηθήσουν να γίνει λίγο πιο διαχειρίσιμη η ζέστη του καλοκαιριού.

Φίκος

Είναι το δημοφιλέστερο φυτό εσωτερικού χώρου με τα γνωστά βαθυπράσινα πλατιά φύλλα του. Γνώριζες όμως πως ο φίκος δεν είναι μόνο για διακόσμηση; Μία από τις μοναδικές ιδιότητές του είναι να απορροφά τη θερμότητα από το περιβάλλον.

καλοκαίρι

Φτέρη

Πρόκειται για ένα φυτό που προέρχεται από τα τροπικά μέρη και το βλέπουμε συχνά σε σπίτια, αλλά και γραφεία. Βασικό του γνώρισμα είναι πως χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα σε σχέση με άλλα φυτά. Επιπλέον έχει την ικανότητα να απορροφά κι αυτό τη ζέστη.

καλοκαίρι

Μπενζαμίνη

Ίσως θα την έχεις ακούσει και ως φίκος Μπέντζαμιν. Αναγνωρίζεται από τα λεπτά, αλλά σκληρά φύλλα τα οποία θυμίζουν αυτά των δέντρων. Το χρώμα τους μπορεί να είναι βαθύ πράσινο ή να υπάρχει μία διχρωμία με μία εξωτερική κίτρινη ρίγα. Επιλέγεται, γιατί χρειάζεται λίγη φροντίδα και δροσίζει το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί.

Αυτό το καλοκαίρι τα παραπάνω φυτά μπορούν να βοηθήσουν το σπίτι σου να γίνει λίγο πιο δροσερό και άνετο. Για να είναι όμως ο αγαπημένος σου χώρος πιο ασφαλής και να ζεις πιο ξέγνοιαστα σε αυτόν, χρειάζεσαι μία ασφάλεια κατοικίας, που σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις κάποια απρόσμενη ζημιά στο σπίτι σου. Ανακάλυψε κι εσύ τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime και ασφάλισε το κτίριο του σπιτιού σου, το περιεχόμενό του ή συνδυαστικά και τα δύο με 10% έκπτωση!