Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό. Η σχέση που έχεις με το αυτοκίνητό σου είναι ιδιαίτερη. Το δικό σου όχημα είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι σου, αφού κάνει πιο εύκολη τη ζωή σου. Το χρησιμοποιείς για να πας στη δουλειά σου, τα παιδιά στο σχολείο, να κάνεις τα ταξίδια σου, τις βόλτες σου. Σε συντροφεύει σε απλές, καθημερινές, αλλά και σημαντικές στιγμές.

Από την άλλη βέβαια όταν βρίσκεσαι στον δρόμο έρχεσαι αντιμέτωπος με σκηνικά για γερά νεύρα. Κίνηση, μποτιλιάρισμα, έργα στην άσφαλτο σε ώρες αιχμής, βιασύνη, λάθη και πολλές φορές ταλαιπωρία είναι η κατάσταση που ζεις στους δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Για να γίνει όμως λίγο πιο εύκολη η ζωή σου πίσω από το τιμόνι, υπάρχουν και μερικά πράγματα που θα μπορούσες να αποφύγεις στην οδήγησή σου και να κάνεις τις μετακινήσεις σου ασφαλέστερες.

λάθη όταν οδηγούμε

Άσε το κινητό για αργότερα

Τα e-mails, τα SMS και τα Social Media όσο δελεαστικά και να είναι μπορούν να περιμένουν. Κι αυτό γιατί η χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Υπολογίζεται ότι περίπου το 10-30% των ατυχημάτων οφείλεται στην απόσπαση προσοχής εξαιτίας της χρήσης του κινητού τηλεφώνου. Ας’ το αφήσουμε λοιπόν για αργότερα.

Μην κολλάς στο μπροστινό αυτοκίνητο

Απόσταση ασφαλείας… Αυτή η γνωστή άγνωστη, που είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια όλων μας στον δρόμο, γιατί αν ο μπροστινός μας για κάποιο λόγο αναγκαστεί να επιβραδύνει απότομα, θα έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο και να προλάβουμε να φρενάρουμε ομαλά.

οδηγούμε

Γκάζι στο πορτοκαλί φανάρι

Κανονικά το πορτοκαλί φανάρι μάς προειδοποιεί ότι θα ανάψει κόκκινο και σύμφωνα με τον ΚΟΚ χρειάζεται να σταματήσουμε μιας και ακολουθεί το κόκκινο, εκτός κι αν είμαστε πολύ κοντά στο φανάρι και δεν προλαβαίνουμε. Τι κάνουμε όμως αρκετές φορές όταν αντικρίζουμε το πορτοκαλί; Αντί να επιβραδύνουμε πατάμε γκάζι, για να προλάβουμε. Αν προλαβαίνουμε όμως είναι πιο safe για όλους τους χρήστες του δρόμου να σταματήσουμε.

οδηγούμε

Ποιος μίλησε για φλας

Είναι κάτι που μερικοί οδηγοί το αποφεύγουν. Επειδή όμως οι εκπλήξεις την ώρα της οδήγησης δεν είναι ό,τι καλύτερο ας βοηθήσουμε τους υπόλοιπους οδηγούς να καταλάβουν πού θέλουμε να πάμε κι ας τους προειδοποιήσουμε, χρησιμοποιώντας το φλας.

οδηγούμε

Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει

Όλοι μας καθημερινά τρέχουμε και δε φτάνουμε. H υπέρβαση όμως του ορίου ταχύτητας είναι η νούμερο ένα αιτία πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων. Τηρούμε τα όρια και προσαρμόζουμε την οδήγησή μας ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου, όπως για παράδειγμα αν υπάρχουν έργα στον δρόμο, πεζοί, ποδηλάτες, παιδιά ή αν η ορατότητα, οι καιρικές συνθήκες και ο φωτισμός δεν είναι καλός.

Όσο πιο προσεκτικά οδηγείς, τόσο περισσότερο κερδίζεις!

Η απρόσεκτη οδήγηση μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στους δρόμους, πέρα από όλα αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Για αυτό και στην Anytime έχουμε δημιουργήσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Smart Drive, δίνοντας ένα σημαντικό κίνητρο για ασφαλέστερη και πιο προσεκτική οδήγηση.

Το Smart Drive λειτουργεί μέσω της εφαρμογής Smart Drive Greece, την οποία κατεβάζουμε κι εγκαθιστούμε στο κινητό μας. Η εφαρμογή αξιολογεί την οδήγησή μας σε κάθε διαδρομή και μας επιβραβεύει με ένα σκορ. Αν τηρούμε τα όρια ταχύτητας, αποφεύγουμε το κινητό μας την ώρα της οδήγησης, επιταχύνουμε και φρενάρουμε ομαλά, συγκεντρώνουμε μεγαλύτερο σκορ και μπορούμε να κερδίσουμε έως 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου μας.

Επιπλέον, με το Smart Drive συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς και challenges με σημαντικά δώρα, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να συγκεντρώνουμε Smart Points στις διαδρομές που κάνουμε με ασφάλεια και να τα εξαργυρώνουμε με τη μορφή κουπονιού, κερδίζοντας εκπτώσεις ή να τα δωρίζουμε σε έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής μας.

Μάθε κι εσύ για τα προγράμματα ασφάλισης Smart Drive και βρες αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι!