Οι σύγχρονες μονάδες κλιματισμού είναι ιδιαίτερα ισχυρές και μπορούν να προσφέρουν μεγάλο εύρος επιλογών στις θερμοκρασίες, λειτουργίες smart home και πολλά άλλα. Πώς όμως πετυχαίνεις τις ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης, χωρίς να χρειάζεται να κλείνεις κάθε τρεις και λίγο το κλιματιστικό σου ή να το δυναμώνεις;

Η ιδανική θερμοκρασία

κλιματιστικό

Το κλιματιστικό σου θα πρέπει να είναι πάντα μεταξύ 20 και 26°C για να αισθάνεται το σώμα σου άνετο. Είναι σημαντικό να μην ξεπερνάς αυτό το εύρος, γιατί είτε θα αρχίσεις να κρυώνεις και να βάζεις επιπλέον ρούχα, είτε θα νιώθεις πως σκας και θα ξεκινήσεις να παίζεις με το τηλεκοντρόλ του.

Ο θερμοστάτης είναι φίλος σου

κλιματιστικό

Εάν διαβάσεις το manual του κατασκευαστή θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν διάφορες λειτουργίες για τον θερμοστάτη, ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος γιατί συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και σου εξασφαλίζει πως θα νιώθεις πάντα άνετα μέσα στο χώρο σου. Ρύθμισέ τον, ώστε να πετυχαίνει τις ιδανικές θερμοκρασίες.

Επιπλέον μπορείς να αξιοποιήσεις και τις λειτουργίες του smart home για να προετοιμάζεις τον χώρο σου ή να τον κάνεις πιο άνετο για το κατοικίδιό σου τις ζεστές μέρες!

Έχεις όμως τη σωστή μονάδα;

κλιματιστικό

Πριν αγοράσεις ένα νέο κλιματιστικό ρώτησε έναν ειδικό. Η νέα μονάδα θα πρέπει να έχει την κατάλληλη δύναμη για τον χώρο σου, ώστε να μη χρειάζεται να τη ρυθμίζεις σε ακραίες θερμοκρασίες. Έτσι και δε θα τη ζορίζεις και δε θα χρειάζεται να καίει περισσότερο ρεύμα απ’ όσο πρέπει. Ο πωλητής ξέρει να σε καθοδηγήσει ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου σου.

Τι κάνω τις ημέρες του καύσωνα;

Σίγουρα δεν το τερματίζεις. Η ιδανική λειτουργία για τις ιδιαίτερα καυτές καλοκαιρινές ημέρες σαν τη σημερινή είναι μεταξύ 23 και 26°C. Αυτή προσφέρει μέγιστη απόδοση, άνεση και χαμηλή κατανάλωση.

Μην ξεχάσεις όμως να φροντίσεις και την προστασία της κατοικίας σου, πέρα από τη θερμοκρασία της. Η Anytime σού προσφέρει ασφάλεια σπιτιού και περιεχομένου σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, ώστε να μη σκεφτείς ούτε στιγμή το λογαριασμό για τον κλιματισμό!