Όσοι είμαστε ιδιοκτήτες σκύλων, ξέρουμε καλά πώς το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένα αρκετά αγχωτικό περιβάλλον για τους περισσότερους από αυτούς. Ο σκύλος μας θέλει πάντα να μας συντροφεύει σε κάποιο ταξίδι με το αυτοκίνητο, ωστόσο πολλές φορές έχει ανεπιθύμητες συμπεριφορές όπως νευρικότητα, υπερκινητικότητα και ανυπομονησία.

Το ερώτημα είναι όμως, πώς μπορούμε να τον παίρνουμε μαζί μας χωρίς να γίνεται άτακτος την ώρα που οδηγούμε;

σκύλος αυτοκίνητο

Μιλώντας με δεδομένα

σκύλος αυτοκίνητο

Σύμφωνα με μία έρευνα της Compare The Market που έγινε σε τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκυλιών – Jack Russell, Poochon, Cocker Spaniel και Red Fox Labrador- η ιδανική θέση για όλους τους σκύλους είναι αυτή στα πίσω δεξιά καθίσματα. Οι ερευνητές αφού μέτρησαν τον μέσο όρο καρδιακών παλμών της κάθε ράτσας, έλεγξαν την αυξομείωση ανάλογα στη θέση που ταξίδευε ο κάθε σκύλος. Οι θέσεις ήταν το πορτ μπαγκάζ με ριγμένα τα καθίσματα, τα δύο πίσω καθίσματα και η θέση του συνοδηγού.

Άνεση και ασφάλεια

σκύλος αυτοκίνητο

Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα της έρευνας, η καλύτερη θέση για να ταξιδεύει ένα σκύλος, ανεξάρτητα της ράτσας του είναι το πίσω δεξί κάθισμα, που επιτρέπει οπτική επαφή με τον ιδιοκτήτη και προσφέρει ιδιαίτερη άνεση. Δεύτερη καλύτερη θέση είναι η θέση του συνοδηγού, η οποία όμως δεν είναι και τόσο άνετη. Το πίσω αριστερό κάθισμα έρχεται τρίτο γιατί, αν και άνετο δεν προσφέρει οπτική επαφή με τον ιδιοκτήτη, άρα αυξάνει το άγχος. Το χειρότερο μέρος για έναν σκύλο είναι το πορτ μπαγκάζ καθώς δε νιώθει ούτε άνεση, αλλά ούτε εγγύτητα με τον ιδιοκτήτη του.

Κάνε του χαρούμενο το ταξίδι

 σκύλος αυτοκίνητο

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις χαρούμενο το σκυλάκι σου είναι να είσαι δίπλα του. Έτσι, αν υπάρχει άλλος οδηγός άφησε αυτόν να οδηγήσει και εσύ κάτσε πίσω μαζί του, αν όχι, τότε απλά βάλε το στο πίσω δεξί κάθισμα και άφησέ του ένα παιχνίδι να παίζει. Απόφυγε τη θέση του συνοδηγού, αν και πιο κοντά σου, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποσπά την προσοχή σου την ώρα της οδήγησης και φρόντισε φυσικά να κάνεις συχνές στάσεις.

Και μιλώντας για χαρούμενα και ήρεμα ταξίδια μην ξεχάσεις την προστασία σου. Με μία ασφάλιση αυτοκινήτου Anytime κάθε διαδρομή γίνεται με περισσότερη ασφάλεια τόσο για εσένα, όσο και για το αγαπημένο σου σκυλάκι!