Η μέρα που περίμενες πλησιάζει! Έχουν αρχίσει ήδη οι διαφημίσεις και μπορεί φέτος να μη δούμε ατελείωτες ουρές κόσμου και συνωστισμό έξω από τα μαγαζιά, θα αναζητήσουμε όμως όσα χρειαζόμαστε online.

Πώς ξεκίνησε όμως η Μαύρη Παρασκευή ή αλλιώς η Black Friday, όπως είναι γνωστή;

Η σχέση της Black Friday με την Ημέρα των Ευχαριστιών

Anytime Black Friday

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε ότι η Black Friday ξεκίνησε στην Αμερική. Συνδέεται με την Ημέρα των Ευχαριστιών που άρχισε να γιορτάζεται στα τέλη του 16ου αιώνα στον Καναδά και στη συνέχεια στις ΗΠΑ. Η καθιέρωση της γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους ως ευχαριστήριο προς τον Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους στη νέα ήπειρο.

Πρόκειται για μία παραδοσιακή γιορτή που ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς. Με τη συγκεκριμένη γιορτή απονέμονται ευχαριστίες για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας. Έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Πώς πρόκυψε η ονομασία Black Friday;

Anytime Black Friday

Η Black Friday ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών και είναι η μέρα με τις πιο δυνατές εκπτώσεις και προσφορές του χρόνου. Και από πού πήρε το όνομά της;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο όρος Black Friday προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια και χρονολογείται τουλάχιστον γύρω στο 1961. Χρησιμοποιήθηκε από κάποιους αστυνομικούς, για να περιγράψει τη μεγάλη και ενοχλητική κίνηση των οχημάτων στον δρόμο, που ακολουθούσε την επόμενη ημέρα από την ημέρα των Ευχαριστιών από τους καταναλωτές που έσπευδαν να ψωνίσουν.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι είχε σχέση με τα κέρδη των επιχειρήσεων. Οι καταστηματάρχες χρησιμοποιούσαν κόκκινο στυλό, όταν σημείωναν στα βιβλία τους έλλειμμα, και μαύρο, όταν είχαν πλεόνασμα. Επειδή όμως τη μέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών όλοι χρησιμοποιούσαν μαύρο στυλό, λόγω του αυξημένου τζίρου χρησιμοποιήθηκε αυτό το όνομα. Από αυτήν την ημέρα του χρόνου το λιανεμπόριο αρχίζει να γυρίζει σε κέρδος και από το “κόκκινο” περνάει στο “μαύρο”. Η συγκεκριμένη μέρα σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Η φρενίτιδα της Black Friday

Anytime Black Friday

Οι καταναλωτές προκειμένου να αγοράσουν αυτά που θέλουν στην καλύτερη τιμή, στρατοπεδεύουν έξω από τα καταστήματα από τα ξημερώματα. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για βία μεταξύ των πελατών, ενώ από το 2006 έχουν σημειωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες 7 θάνατοι και 98 τραυματισμοί.

Η Black Friday έχει αναπτυχθεί σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2015 και τώρα πια την εφαρμόζουν όλο και περισσότερες εταιρίες.

Anytime Black Friday 2020

Anytime Black Friday

Η Anytime υποδέχεται και φέτος την Black Friday, προσφέροντας 20% έκπτωση σε όλα τα νέα συμβόλαια αυτοκινήτου και κατοικίας.

Η προσφορά Anytime Black Friday ισχύει από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου έως και τη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και σου δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, τη μηχανή σου, το φορτηγό σου και το σπίτι σου με 20% έκπτωση. Η προσφορά ισχύει για κάθε νέο συμβόλαιο και θα ισχύει και για όλες τις επόμενες ανανεώσεις.

Και μην ξεχνάς πως όσο μεγαλύτερη διάρκεια επιλέγεις, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση απολαμβάνεις!

Και για κάθε νέο ετήσιο συμβόλαιο μπορείς να κερδίσεις μία GiftCard Shell αξίας €20 για βενζίνη ή άλλες αγορές στα πρατήρια της Shell και να διπλασιάσεις τους πόντους της Shell Smart Club κάρτας σου, συμπληρώνοντας τον αριθμό της κάρτας Shell στο πεδίο «Κωδικός προσφοράς», πριν την έκδοση του συμβολαίου σου.

Φέτος στην Anytime κερδίζουμε διπλά! Υπολόγισε τα ασφάλιστρά σου τώρα!