Η ιστορία είναι γνωστή κάθε Αύγουστο. Οι διακοπές είναι σε απόσταση αναπνοής, οι πρώτες άδειες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και ο προορισμός που έχεις διαλέξει για αυτό το καλοκαίρι έρχεται πιο κοντά από ποτέ! Είσαι λοιπόν από τους τυχερούς που σχεδιάζεις και φέτος ταξίδι με το αυτοκίνητό σου και έχεις πάλι την ίδια απορία. Πώς θα καταφέρεις να μεταφέρεις τα απαραίτητα για τις διακοπές σου; 

Κάθε οικογένεια ή παρέα που σέβεται τον εαυτό της αντιμετωπίζει στις διακοπές πρόβλημα με τον διαθέσιμο χώρο του αυτοκινήτου της.😊😎 Για σκέψου πού θα χωρέσουν… 2 παιδικά πατίνια, 2 ποδήλατα, βαλίτσες και όλα τα υπόλοιπα πράγματα που θες να πάρεις και θυμίζουν βέβαια περισσότερο μετακόμιση, παρά απόδραση, θα σου χαρίσουν όμως αξέχαστες εμπειρίες κι αυτό το καλοκαίρι.

διακοπές

Ξεκινάμε από το πορτ μπαγκάζ

Για να καταφέρεις να φορτώσεις στο αυτοκίνητό σου όλα όσα επιθυμείς και να ταξιδέψεις με ασφάλεια, βάλε τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος και τα πιο ελαφριά από πάνω και στερέωσέ τα καλά, για να μη μετακινούνται. Φρόντισε οι αποσκευές σου να μην ξεπερνάνε το ύψος της εταζέρας και φυσικά να μη βάζεις πράγματα πάνω στην εταζέρα, γιατί και καλή ορατότητα δε θα έχεις και υπάρχει πιθανότητα να πέσουν σε κάποιον από τους πίσω επιβάτες.

διακοπές

Κι αν δε χωράνε όλα στο πορτ μπαγκάζ;

Αν δε χωράνε όλα στο πορτ μπαγκάζ, που είναι και το πιο πιθανό, η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς μία σχάρα οροφής ή μπαγκαζιέρα, για να σου χαρίσουν extra χώρο. Μεταξύ των δύο προτιμάμε την μπαγκαζιέρα, γιατί δεν αφήνει εκτεθειμένα τα αντικείμενά σου σε ήλιο, άνεμο ή βροχή.

Φρόντισε βέβαια να μην τοποθετείς πολύ βαριά αντικείμενα στην μπαγκαζιέρα, να κάνεις ομοιόμορφη κατανομή των πραγμάτων σου και φυσικά να είναι πάντα κλειστή κι ασφαλισμένη.

Ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο τους και την ποιότητά τους οι μπαγκαζιέρες έχουν διάφορες τιμές. Οι πιο οικονομικές ξεκινούν από €200 και οι πιο ακριβές φτάνουν πάνω από €1000. Είναι βέβαια σημαντικό η μπαγκαζιέρα που θα επιλέξεις να είναι κατάλληλη για το αυτοκίνητό σου, να συμμορφώνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και να είναι σωστά τοποθετημένη.

διακοπές

Και πού θα βάλω τα ποδήλατά μας;

Την απάντηση στην ερώτηση δίνουν οι βάσεις ποδηλάτων που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν με ασφάλεια και ευκολία τα ποδήλατά σου. Υπάρχουν 2 τύποι βάσεων, αυτές που προσαρμόζονται στην οροφή και όσες τοποθετούνται στο πορτ μπαγκάζ του οχήματός σου. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για να μετακινείς τα ποδήλατά σου με ασφάλεια είναι να επιλέξεις και την κατάλληλη βάση για τον τύπο του οχήματός σου.

Για να την τοποθετήσεις σωστά και να δέσεις καλά τα ποδήλατα συμβουλεύσου τον έμπορο που προμηθεύτηκες τη σχάρα και τις οδηγίες στο φυλλάδιο χρήσης, ώστε να μη γίνει κάποιο λάθος και θέσεις σε κίνδυνο τη δική σου ασφάλεια και των άλλων.

Και αφού φορτώσεις όλα όσα χρειάζεσαι στο αυτοκίνητό σου και τα τοποθετήσεις σωστά, ήρθε επιτέλους η στιγμή που περίμενες έναν ολόκληρο χρόνο… Ξεκινάς για τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές σου! Εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου στο φουλ και για ό,τι χρειαστείς είμαστε δίπλα σου!