Ο καιρός ανοίγει, η όρεξη για βόλτες μεγαλώνει και είναι ευκαιρία για urban hiking, μία μορφή πεζοπορίας που συμβαίνει στις γειτονιές της πόλης μας και μας βοηθάει να μείνουμε σε κίνηση.

Με το urban hiking φροντίζουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, ανακαλύπτοντας σημεία στην πόλη μας που δε γνωρίζαμε. Πλατείες, άλση και κρυμμένοι θησαυροί, μας χαρίζουν όμορφες εμπειρίες και μας ξανασυστήνουν την πόλη μας.  

Για αυτό και οι Anytime Urban Hikers ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στο Instagram της Anytime, σου προτείνουμε ξεχωριστές διαδρομές και σε καλούμε να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό μας για να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra.

Anytime Urban Hikers

Βόλτα από το Αιγάλεω μέχρι την Αγία Βαρβάρα

Anytime Urban Hikers

Αυτήν την εβδομάδα οι Anytime Urban Hikers σου προτείνουμε μία διαδρομή στα δυτικά προάστια! Μέσα σε 25 περίπου λεπτά φτάνεις από το Αιγάλεω στην Αγία Βαρβάρα. Ξεκίνα από την Ιερά Οδό και κάνε την πρώτη σου στάση στο άλσος Μπαρουτάδικο, που θα χορτάσουν τα μάτια σου και η ψυχή σου πράσινο.

Το άλσος πήρε το όνομά του από το ελληνικό εργοαστάσιο παραγωγής πυρίτιδας, το «Πυριτιδοποιείο ή Μπαρουτάδικο», που ήταν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες κατασκευής πυρομαχικών της χώρας μας. Σιγά σιγά όμως το εργοστάσιο έκλεισε, τα κτίρια γκρεμίστηκαν και στη θέση του γεννήθηκε το άλσος.

Μετά το άλσος μπορείς να διασχίσεις τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα συναντήσεις την πλατεία Λέλας Καραγιάννη, το Άλσος Φολλερώ Ραούλ και Μαγδαληνής, το Δημοτικό Άλσος Αγίας Ειρήνης και την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, που χτίστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια και έχει δώσει το όνομά της στην περιοχή.

Anytime Urban Hikers

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή στην πόλη;

Μοιράσου κι εσύ την αγαπημένη σου διαδρομή στην πόλη και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra!🚲

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας με την πιο εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία:

✔ Τράβηξε video ή πάρε φωτογραφίες από τη δική σου αγαπημένη διαδρομή στην πόλη

✔ Ανέβασε post ή story στο δικό σου Instagram profile με το video ή τη φωτογραφία, προσθέτοντας τα χιλιόμετρα που έκανες, #AnytimeUrbanHikers και @anytimeonline

Η κλήρωση θα γίνει στις 14/05 και μπορεί εσύ να κερδίσεις!😊