Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι το καταφύγιο για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αγάπη, σεβασμό και φροντίδα! Όλα αυτά τα παιδιά για διάφορους λόγους δε μεγαλώνουν μαζί με τους βιολογικούς τους γονείς. Έχουν όμως δικαίωμα να χαμογελούν και να μεγαλώνουν, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά!

Η αρχή

παιδικά χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας και σήμερα έχουν παρουσία σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1975 και λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης. Τα προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη. 

Ο τρόπος λειτουργίας

παιδικα χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούνται από σπίτια, σε καθένα από τα οποία μένει μία οικογένεια SOS. Κάθε οικογένεια SOS αποτελείται από τη Μητέρα SOS και από τα αδέρφια που είναι τέσσερα με έξι παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών. Τα βιολογικά αδέρφια μένουν μαζί και δε χωρίζονται.

Κάθε οικογένεια συγκατοικεί σε ένα σπίτι που προσφέρει τη ζεστασιά και την αγάπη που χρειάζεται κάθε παιδί. Κάθε Χωριό εκτός από τα σπίτια που μένουν οι οικογένειες διαθέτει κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, βιβλιοθήκη, γήπεδο μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, παιδική χαρά και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το όραμα

παιδικα χωριά SOS

Σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν με σεβασμό, ασφάλεια και σταθερούς συναισθηματικούς δεσμούς. Να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στους άλλους. Να αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους. Να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και το σπίτι τους. Όλα τα παιδιά φοιτούν σε δημόσια τοπικά σχολεία με στόχο την ομαλή κοινωνική τους ένταξη και κάθε παιδί έχει το προσωπικό του πλάνο ανάπτυξης, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Στην ηλικία των 16-17 ετών τα παιδιά μετακομίζουν στη Στέγη Νέων, όπου με την υποστήριξη παιδαγωγών, οργανώνουν την καθημερινότητά τους, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, μαθαίνουν να ιεραρχούν τις ανάγκες τους, ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και αποκτούν τα εφόδια που χρειάζονται για να χτίσουν το μέλλον τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Κάθε στιγμή περισσότερη αγάπη

 

Στην Anytime θέλουμε να χαρίζουμε κάθε στιγμή περισσότερη χαρά και αγάπη! Για αυτό στηρίζουμε και φέτος τα Παιδικά Χωριά SOS, καλύπτοντας  το ετήσιο κόστος μετακίνησης και ασφάλειας των οχημάτων που μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία και στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα , συμβάλλοντας έτσι στην εκπαίδευση των μικρών μας φίλων.

 Ας είναι τη νέα χρονιά σκοπός όλων μας να δίνουμε κάθε στιγμή περισσότερα σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο!