Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή σπιτιού. Απλώς εμείς πιστεύουμε ότι η ουσία τους βρίσκεται στο να μπεις στο παραμύθι βγαίνοντας από τις καθημερινές σου παραστάσεις. Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να πετύχεις κάτι τέτοιο από το να χαρείς όλα όσα προσφέρονται αυτές τις ημέρες σε μικρούς και μεγάλους; Από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά, καθώς η έννοια του παραμυθιού έχει τελείως διαφορετικές διαστάσεις για τον καθένα.

Πάντως, η Αθήνα γιορτάζει και ο Leon of Athens, ο Monsieur Minimal, οι Penny & the Swinging’ Cats, o Τζόνι Βαβούρας με τους Cadillacs θα μας διασκεδάσουν στην πλατεία Συντάγματος με τις μουσικές τους. Live happenings από τους Fortissimo (24/12), τη Lady Faye (27/12), τους Belle Ville (30/12) και τους Vanilla Swing (31/12) θα συναντήσετε και στο Citylink της οδού Βουκουρεστίου.

Σε μια άλλη γειτονιά της πόλης στο Αιγάλεω θα γίνει το χριστουγεννιάτικο disco party του Ice n’ skate, στις 26/12 (από τις 9.30 μ.μ.). Κι αν ψηφίζεται θέαμα, υπάρχουν δυο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το corps de ballet της Όπερας του Κιέβου ζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής την ιστορία της «Σταχτοπούτας» στο μπαλέτο σε τρεις πράξεις του Σεργκέι Προκόφιεφ (22-23/12, 28-30/12) ενώ το Black Theatre Jiri Srnec, ο θίασος τους πρωτεργάτη του μαύρου θεάτρου Jiri Srnec παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (έως 28/12), με την «Ανθολογία», μια σπονδυλωτή παράσταση που περιλαμβάνει σκηνές από τα διασημότερα έργα του, την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον «Πίτερ Πάν», τον «Φωτογράφο», τις «Αποσκευές», τα «Θαλασσινά» κ.ά.