Κατρίν Ντενέβ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Κλαούντια Καρνινάλε, Ζακ Περρίν.. Αυτοί είναι κάποιοι από τις πιο σημαντικούς εκπροσώπους του Γαλλόφωνου πολιτισμού, που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, που φέτος γιορτάζει τα 18α γενέθλια του.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδας, προσκαλούν και πάλι καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής αλλά και όσους αγαπούν το σινεμά και τη γαλλική γλώσσα για να συμμετέχουν στις προβολές και τις δράσεις του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 23-29 Μαρτίου. Η στενή σχέση του ελληνικού κοινού με το γαλλικό σινεμά αναθερμαίνεται στις αίθουσες των κινηματογράφων Δαναός, Άστορ, και στην καρδιά του Γαλλικού Ινστιτούτο, το Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Κλείστε θέση, το φεστιβάλ ξεκινά με την πολυαναμενόμενη «Δαλιδά» («Ciao Amore… Dalida») της Λίζα Αζουέλος, το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας. Στην προβολή της πρεμιέρας θα βρίσκονται στην Αθήνα και η σκηνοθέτης, Λίζα Αζουέλος και η πρωταγωνίστρια, Σβεβά Αλβιτί. Πληροφορίες και από την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

http://www.ifa.gr/el/arts-et-culture/cinema/festival-film-francophone/6571-17e-festival-du-film-francophone-de-grece-volontaires-el