Το φετινό Πάσχα γνωρίζουμε ότι είναι διαφορετικό. Συνεχίζουμε να #Μένουμε σπίτι προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στην εξοχή ή να βρεθούμε κοντά σε συγγενείς και φίλους, μπορούμε όμως και πάλι να περάσουμε ωραία μένοντας σπίτι.

Πάσχα

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αυτό το Πάσχα μένοντας σπίτι.

Πάσχα

Τηρούμε τα έθιμά μας

Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα κάναμε τις προηγούμενές χρονιές. Φτιάχνουμε δηλαδή κουλουράκια, τσουρέκια και βάφουμε τα αυγά μας. Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά, για να ψήσουμε στο φούρνο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή μας. Όσοι θέλουν, μπορούν να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Αν έχουμε παιδιά, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για να βοηθήσουν σε όλες αυτές τις προετοιμασίες γεμίζοντας έτσι δημιουργικά το χρόνο τους.

Πάσχα

Διακοσμούμε το σπίτι μας

Φροντίζουμε το σπίτι μας  να έχει την ανάλογη πασχαλινή διακόσμηση με αντικείμενα που έχουμε από προηγούμενες χρονιές. Εκμεταλλευόμαστε  το μπαλκόνι μας κι όσοι είναι πιο τυχεροί τον κήπο τους, για να φυτέψουμε λουλούδια. Όσο ο καιρός φτιάχνει, το μπαλκόνι μας έχει αρχίσει, να γίνεται το αγαπημένο μας μέρος. Ακόμα, οι αργίες του Πάσχα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για να μαζέψουμε τα χειμερινά μας ρούχα και να τακτοποιήσουμε λίγο τις ντουλάπες μας.

Ταξιδεύουμε online

Αφού δεν μπορούμε να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας και να ταξιδέψουμε κανονικά, ας ταξιδέψουμε διαδικτυακά σε όποιο μέρος του εξωτερικού ή της Ελλάδας επιθυμούμε. Άλλωστε αρκετές πόλεις του εξωτερικού, αλλά και ελληνικές περιοχές έχουν δημιουργήσει ψηφιακούς οδηγούς. Μας επιτρέπουν έτσι να τις εξερευνήσουμε online από το σπίτι μας. Μέσω της πρωτοβουλίας του ΕΟΤ ‘greecefromhome‘ μένουμε συνδεδεμένοι με τον πολιτισμό μας. Ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και ενισχύουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες. Κι όλα αυτά από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Ψυχαγωγούμαστε online

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία μιας και το Πάσχα θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να διαβάσουμε, όποιο βιβλίο θέλουμε. Μπορούμε να μπούμε στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη, που πολλοί εκδοτικοί οίκοι παρέχουν δωρεάν e-books, αλλά και audio books για κάθε γούστο και κάθε ηλικία. Αν πάλι μας αρέσει το θέατρο, στο unstage.gr και στο Εθνικό Θέατρο μπορούμε να παρακολουθήσουμε, όποια παράσταση προτιμάμε.

Επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας

Έχουμε προσαρμοστεί σχεδόν όλοι μας, ακόμα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και επικοινωνούμε online μεταξύ μας. Οπότε την Κυριακή του Πάσχα ας καταργήσουμε τις αποστάσεις, ας φορέσουμε τα καλά μας και ας βρεθούμε διαδικτυακά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Έτσι θα νιώθουμε ότι γιορτάζουμε, σαν να είμαστε περιτριγυρισμένοι από τους δικούς μας ανθρώπους.

Πάσχα

 

Μπορεί φέτος το Πάσχα να μην πάμε πουθενά και να μείνουμε σπίτι, αυτό όμως, που μετράει πάνω απ΄ όλα, είναι να παραμείνουμε υγιείς. Κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή ακόμα, μέχρι να φτιάξουν σιγά σιγά τα πράγματα και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί.