Εάν έχεις μηχανή και κάνεις πολλές διαδρομές ή ταξίδια, τότε ξέρεις πως το καλοκαίρι και ο καύσωνας είναι ιδιαίτερα δύσκολος για εσένα, ενώ ο χειμώνας είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος. Το κρύο αντιμετωπίζεται με βαρύ εξοπλισμό και καλή τροφή, όμως τι μπορεί να γίνει με την έντονη ζέστη και την υψηλή υγρασία;

Υπάρχει τρόπος για λίγη δροσιά;

Άνοιξε τους αεραγωγούς

μηχανή

Ξεκινάμε από το γεγονός πως δεν είναι ποτέ λύση να οδηγείς χωρίς κράνος. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τους αεραγωγούς του. Η δροσιά που θα σου έρχεται είναι μία πολύ καλή λύση για να νιώσεις λίγο καλύτερα και σίγουρα η απαραίτητη επιλογή για ένα μεγάλο ταξίδι με τη μηχανή σου. Επίλεξε κράνη που σου προσφέρουν καλό αερισμό!

Θερινός εξοπλισμός

μηχανή

Υπάρχει θερινός εξοπλισμός που προσφέρει θωράκιση και προστασία, ενώ ταυτόχρονα είναι δροσερός και άνετος. Είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ένα καλό σετ, ώστε τα υλικά να προσφέρουν μόνωση από τη ζέστη και ταυτόχρονα να επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύεις από τη θερμοπληξία!

Ενυδάτωση

μηχανή

Ίσως το σημαντικότερο για κάθε οδηγό. Η ενυδάτωση μπορεί να γίνει με νερό ή φρούτα και πολλά λαχανικά. Τα μικρά γεύματα είναι το κλειδί. Μην ξεχνάς πως η φυσική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο λειτουργούν τα αντανακλαστικά σου, αλλά και πόσο καλά και άνετα οδηγείς. Ο καφές και οτιδήποτε έχει καφεΐνη, να θυμάσαι αφυδατώνουν οπότε προτίμησε χυμούς ή απλό νερό, εάν έχεις ταξίδι.

Τακτικές στάσεις

μηχανή

Δεν πρέπει να βρίσκεσαι πολλή ώρα πάνω στη μηχανή. Αρχικά και σε κουράζει, αλλά και σε κάνει να ξεχνάς πως χρειάζεσαι υγρά. Οι τακτικές στάσεις και ειδικά σε σκιερό μέρος θα σε βοηθήσουν να συνέλθεις, να ξεκουραστείς και να προετοιμαστείς για τη συνέχεια της πορείας σου. Μην ξεχνάς να ακούς το σώμα σου, όταν αυτό σου λέει πως κουράστηκε!

Οι ζέστες σηματοδοτούν τις εξορμήσεις για μπάνιο και τις διακοπές. Σκέφτηκες όμως ποια είναι η κατάλληλη προστασία σου;

Κάνε τώρα ανέμελος κάθε ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με το πολυαγαπημένο σου όχημα. Η Anytime σού προσφέρει ασφάλεια μηχανής μόνο από €5,5 τον μήνα, που σημαίνει περισσότερο κέρδος για περισσότερες εκδρομές!