Από τη στιγμή που τα παιδιά μας ξεκινούν να μουσουλάνε, τπο σπίτι κρύβει κινδύνους. Τι πρέπει να κάνουμε ώστε οι μικροί να εξερευνούν με ασφάλεια το σπίτι;

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και αναζητούν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει πως μόλις σταθούν στα πόδια τους -ή έστω στα γόνατά τους- ανοίγεται μπροστά τους ένας εντελώς νέος κόσμος γεμάτος πληροφορίες, αλλά και προκλήσεις.

Εμείς από την πλευρά μας ως γονείς θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχτούν και να μάθουν, όμως μέσα σ’ ένα ασφαλές πλαίσιο.

Ορίστε τι πρέπει να κάνουμε για τους «μικρούς εξερευνητές» μας:

Κλειδώνουμε το μπάνιο

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι μέσα σε αυτό τον χώρο, όπως το καυτό νερό, τα ψαλίδια, τα σαμπουάν και φυσικά τα φάρμακα που αρκετοί τα αποθηκεύουμε σε κάποιο ντουλάπι.

Φροντίζουμε το παιδί μας να μην πηγαίνει στα πρώτα χρόνια χωρίς την επιμέλεια μας και να κλειδώνουμε την πόρτα.

Επιπλέον βάζουμε σε σημεία που δεν μπορεί να δει και να φτάσει, τα πράγματα που θεωρούμε πως είναι επικίνδυνα.

Καλύπτουμε τις γωνίες με μαλακό υλικό

Γωνίες σε πλακάκια και έπιπλα μπορούν να γίνουν αιτίες για τραυματισμούς. Φροντίζουμε να χαρτογραφήσουμε τα επικίνδυνα μέρη όπως κάποιες αιχμηρές γωνίες στις βιβλιοθήκες, τα τραπέζια και τις σκάλες και να τις καλύψουμε με αφρώδη πλαστικά υλικά ή ειδικά καλύμματα.

Ασφαλίζουμε τις πρίζες

Τοποθετούμε σε όλες μας τις πρίζες πλαστικά καλύμματα και ταυτόχρονα αφαιρούμε πολύμπριζα και καλώδια που δεν χρησιμοποιούν. Επιπλέον φωτιστικά και συσκευές που είναι πάντα στο ρεύμα προσπαθούμε να τις τοποθετήσουμε σε σημεία που δεν φτάνουν.

Βάζουμε door stoppers

Καμία πόρτα δεν πρέπει να κλείνει εντελώς σε αυτές τις ηλικίες. Ο κίνδυνος να μαγγώσουν τα δάχτυλά τους ή να πιαστεί κάποιο ρούχο και να πέσουν είναι υπαρκτός.

Σφραγίζουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

Ο κίνδυνος της πτώσης είναι σημαντικό ρίσκο και αυτό ως καλοί γονείς πρέπει να το εκμηδενίσουμε. Οι μηχανισμοί ασφαλείας και το κλείδωμα είναι τα μόνα μας μέσα για να κρατήσουμε τους μπόμπιρες στο σπίτι.

Η κουζίνα γίνεται φρούριο

Τα μάτια της κουζίνας και τα μαχαίρια είναι οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Φροντίζουμε να αποκόψουμε την πρόσβαση ή αν είναι κάτι τέτοιο αδύνατο, βάζουμε τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα σε σημεία που δεν φτάνουν και πάντα ρίχνουμε μία ματιά ώστε να μην έχει ανάψει κάνα μάτι «τυχαία».

Ό,τι είναι σημαντικό το προστατεύουμε και μαζί με τα παιδιά μας φροντίζουμε και για το σπίτι μας. Η ασφάλεια κατοικίας από την Anytime είναι το μοναδικό tip για πλήθος παροχών σε χαμηλή τιμή και μοναδικά προνόμια!