Στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και την κινητοποίησή του για προληπτικές εξετάσεις.

Πρόκειται για μία χρόνια πάθηση, που όπως φαίνεται κάνει την εμφάνισή της ολοένα και πιο συχνά ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Προκαλείται από την αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα, καθώς και τη μη δυνατότητα μείωσης των επιπέδων αυτών από τον ίδιο τον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μόνιμων βλαβών.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, ο Διαβήτης τύπου 1 εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη και χρειάζεται εξωτερική χορήγηση της ορμόνης από τον ασθενή, ενώ ο Διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή και σχετίζεται ως επί τω πλείστον με τον τρόπο διατροφής.

Να λοιπόν τι θα χρειαστεί να κάνετε για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ τη δυσκολία αυτή:

  • Καταπολεμήστε το στρες και το άγχος

Το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, η οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην άσκηση του οργανισμού, είναι ένας απλός τρόπος για να παραχθούν ενδορφίνες στον οργανισμό… βοηθώντας αποτελεσματικά το σώμα να αποβάλλει το άγχος.

  • Σωστή διατροφή … Tο A και το Ω

Προσθέστε στη διατροφή σας θρεπτικά τρόφιμα, αποφεύγοντας τα αμυλούχα. Καταναλώστε λαχανικά όπως μαρούλι, ραδίκια, λάχανο, αγγούρι, αγκινάρες, σπαράγγια, μπρόκολο, κ.λπ., επηρεάζοντας ελάχιστα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και εξασφαλίζοντας στον οργανισμός πολύτιμες βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα χωρίς να αποθηκεύουν λίπος στο σώμα.

  • Συχνά γεύματα

Στα πλαίσια της ισορροπημένης διατροφής, καταναλώστε 3 με 5 γεύματα καθημερινά, υπολογίζοντας το κατάλληλο μέγεθος της μερίδας, χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας.

  • Παρακολουθήστε το σάκχαρό σας

Διατηρήστε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στα φυσιολογικά. Ελέγξετε τα επίπεδα, πριν από την κατανάλωση γευμάτων, καθώς και 1 με 2 ώρες μετά την έναρξη του γεύματος, Χρησιμοποιώντας μετρητή γλυκόζης αίματος.

  • Πρόληψη… Τρόπος ζωής

Κάντε προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις, προσαρμοσμένες στο προφίλ σας, εξασφαλίζοντας μία αξιόπιστη εικόνα για τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού σας.

Η Anytime με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη σας προσφέρει εντελώς δωρεάν:

  • Αιματολογική εξέταση γλυκόζης
  • Εκτίμηση των εξετάσεων που σχετίζονται με το διαβήτη από Γενικό Ιατρό.
  • Οφθαλμολογική εξέταση σε ασθενείς με διαβήτη.

Kάντε κι εσείς εντελώς δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το διαβήτη!

Μπείτε τώρα στο Anytime Club!