Σκέψου πόσες ώρες περνάς καθημερινά στο όχημα σου. Η οδήγηση διευκολύνει την καθημερινότητά σου, αφού μπορείς να πας στην εργασία σου, να κάνεις τις δουλειές σου, να ταξιδέψεις και γενικά σου δίνει απεριόριστες επιλογές.

Οι ώρες όμως στο τιμόνι μπορεί να είναι και αρκετά κουραστικές. Πόσο φορές είπες πάλι θα πρέπει να οδηγήσω μέχρι εκεί ή πόσες φορές δυσανασχέτησες λίγο πριν μπεις στο όχημά σου.

Αν όμως βάλεις κάποια από τα παρακάτω good practices στη ζωή σου, μπορείς να γίνεις ένας καλός και χαμογελαστός οδηγός, για να περνάει πιο ευχάριστα ο δικός σου χρόνος:

Απόφυγε την κίνηση

Το πρώτο πράγμα που ρίχνει κατακόρυφα τη διάθεση ενός οδηγού είναι η κίνηση. Μάθε τους δρόμους που γεμίζουν και απόφυγέ τους στις ώρες αιχμής. Ένας ιδανικός σύμβουλος, είναι το GPS σου, το οποίο γνωρίζει ποια είναι η γρηγορότερη και πιο άνετη διαδρομή κάθε στιγμή.

Μουσική

οδηγός

Η μουσική έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία του οδηγού. Επίλεξε κομμάτια που αγαπάς και βάλε τα να παίζουν. Η μουσική σε ηρεμεί και σου φτιάχνει τη διάθεση.

Παρέα

οδηγός

Το να πηγαίνεις κάπου μόνος είναι πάντα πιο βαρετό. Εάν έχεις μία κοινή διαδρομή με κάποιον συνάδελφο, φρόντισε να τον πάρεις μαζί σου. Κάνεις έτσι και μία καλή πράξη, ενδυναμώνεται η σχέση σας και φυσικά έχεις παρέα, για να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος σου!

Συντήρηση

οδηγός

Ανάμεσα στα good practices είναι και η φροντίδα του αυτοκινήτου σου. Καθαρισμός, συντήρηση και όμορφο περιβάλλον σε προδιαθέτουν θετικά, ώστε να οδηγάς καλύτερα.

Πάρε κάποιο άλλο μέσο

οδηγός

Εάν μία μέρα νιώθεις, ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς ή γενικά δεν έχεις καλή διάθεση, καλό θα ήταν να προτιμήσεις τα μέσα ή ένα ταξί. Όπως επίσης, αν θες να βγεις και να διασκεδάσεις, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου ότι μετά θα οδηγήσεις. 

Συμπεριφορά στον δρόμο

οδηγός

Ναι, μπορεί να ξύπνησες υπέροχα, όμως μπορεί κάποιος να σε εκνεύρισε πολύ στη διαδρομή σου. Προσπάθησε όσο μπορείς να μην επηρεάζεσαι και μη δίνεις σημασία. Η ψυχραιμία είναι το βασικό ζητούμενο, για να έχεις μία καλή διαδρομή.

Ως οδηγός αυτό που θες, είναι να είσαι πάντα ασφαλής, ήρεμος στο δρόμο, αλλά φυσικά και κερδισμένος. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν τις διαδρομές σου, κάνε την ασφάλειά σου στην Anytime, επίλεξε το πρόγραμμα και τις καλύψεις που εσύ θες και κέρδισε έκπτωση 10% σε κάθε νέο συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου.