Η έβδομη τέχνη είναι εκεί για να κάνει εικόνα όλα όσα φαντάζεται το μυαλό ενός τολμηρού σκηνοθέτη. Κι ενώ, έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του, στις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Interstellar», ένα από τα πιο συζητημένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν που μας πλοηγεί στο διάστημα με οδηγούς το δίδυμο Μάθιου Μακόναχι-Αν Χάθαγουεϊ, κυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα και μια άλλη ταινία που θα συζητηθεί, η «Μεταμόρφωση». Μπορεί να κινείται σε άλλη ατμόσφαιρα αλλά κι εκεί η φαντασία χτυπάει κόκκινο.

Στο «Interstellar» έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα εξερεύνηση του διαστήματος: καθώς η ξηρασία απλώνεται στη Γη και το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό, οι τολμηροί αστροναύτες μιας αποστολής ταξιδεύουν σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Το ταξίδι ξεκινά αλλά εκείνοι δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν.

Στη «Μεταμόρφωση» του Αλεξάντρ Αζά ο Ντάνιελ Ράντκλιφ- ο αλλοτινός Χάρι Πότερ- ζει μια έντονη περιπέτεια και υποδύεται έναν άντρα που ενώ κατηγορείτε για τη δολοφονία της κοπέλας του, εκείνος δεν θυμάται τίποτα για το μοιραίο βράδυ. Το επόμενο πρωί ξυπνά και ανακαλύπτει ότι στο μέτωπο του έχουν φυτρώσει κέρατα. Τα κέρατα δεν γίνονται ορατά από τους άλλους αλλά έχουν την μεταφυσική ιδιότητα να εκμαιεύουν ομολογίες για εγκληματικές πράξεις. Αποφασίζει να εκμεταλλευτεί αυτή την ιδιότητα, να ανακαλύψει ποιος διέπραξε το στυγερό έγκλημα και να εκδικηθεί. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζο Χιλ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Κιθ Μπιούνιν του «In Treatment».