Οι μέρες των Χριστουγέννων δυστυχώς περνούν πολύ γρήγορα! Μας αφήνουν όμως τις πιο ωραίες αναμνήσεις, αφού αφιερώνουμε χρόνο στους δικούς μας ανθρώπους, διασκεδάζουμε, παίζουμε και ξεκουραζόμαστε. Πηγαίνουμε από τραπέζι σε τραπέζι και τα πιο νόστιμα φαγητά και γλυκά έχουν την τιμητική τους και φυσικά δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε!

Κι όπως κάθε χρόνο μόλις περνούν οι γιορτές, χρειαζόμαστε μια μικρή αποτοξίνωση! Δε χρειάζονται φυσικά υπερβολές, ούτε αυστηρές δίαιτες. Αρκεί να αλλάξουμε κάποιες μικρές καθημερινές μας συνήθειες για να αποκτήσουμε και πάλι τη φόρμα και την ευεξία μας.

Παρακάτω προτείνουμε μερικούς εύκολους τρόπους για αποτοξίνωση:

Ας ξεκινήσουμε με τη διατροφή μας

αποτοξίνωση γιορτές

Θα μπορούσαμε αρχικά να ελαττώσουμε λίγο τη ζάχαρη και το αλάτι και να προτιμήσουμε τα φρούτα,τα λαχανικά και τα σπιτικά φαγητά. Ο χειμώνας άλλωστε είναι η ιδανική εποχή για σπιτική μαγειρική που αποτελεί και αγαπημένη δημιουργική απασχόληση όλης της οικογένειας.

Ας μην ξεχνάμε όμως και την άσκηση

αποτοξίνωση γιορτές

Κι όσοι δεν έχουμε καταφέρει να γυμναζόμαστε συστηματικά, θα μπορούσαμε να προτιμήσουμε να κάνουμε τις δουλειές μας με τα πόδια ή να τρέχουμε για λίγα λεπτά καθημερινά. Θα μπορούσαμε ακόμη να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας ένα ποδήλατο και να κάνουμε βόλτες τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, θα γυμναζόμαστε με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Ας βάλουμε στη ζωή μας το χορό

Μια πολύ ωραία απασχόληση για τη νέα χρονιά είναι ο χορός, που μας βοηθάει να γυμναστούμε, να εκφραστούμε και κυρίως μας φτιάχνει τη διάθεση!

Ας κάνουμε σκι

αποτοξίνωση γιορτές

Η καλύτερη γυμναστική μπορεί να συνοδεύεται και από μία εκδρομή! Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο που έχει χιονίσει και ας οργανώσουμε μια εκδρομή σε κάποιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο. Τα χειμερινά αθλήματα, όπως το σκι και το snowboard βοηθούν στην τόνωση όλων των μυών. Συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση της καλής φυσικής μας κατάστασης, αφού γυμνάζουν και κρατούν όλο το σώμα μας σε ισορροπία.

Ας ενημερωθούμε λοιπόν για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο οδικό μας δίκτυο από την εφαρμογή roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Anytime και ας χαρούμε το χιόνι και τη φύση!

meteo/ROADS

Αν ακολουθήσουμε κάποιους από αυτούς τους απλούς και ευχάριστους τρόπους αποτοξίνωσης,γρήγορα θα αισθανθούμε πολύ καλύτερα!