Οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει φωτιά και τις τελευταίες μέρες ακούς και διαβάζεις συνεχώς για την επιδότηση καυσίμων… Ένα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για να καλύψει κάπως αυτήν την κατακόρυφη αύξηση που κάνει τα πορτοφόλια μας να αδειάζουν.

Βέβαια τα ποσά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα, για να υπάρξει κάποια ουσιαστική διαφορά, αλλά αφού έτσι έχουν τα πράγματα, πάμε να δούμε και μαζί τι ισχύει για την επιδότηση.

Το πρόγραμμα θα ισχύει για 3 μήνες (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο). Αφορά φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβάνονται και ελεύθεροι επαγγελματίες), φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα έως €30.000.

Ποιο είναι το ποσό της επιδότησης;

  • Αν μένεις σε ηπειρωτική περιοχή, με την επιδότηση βενζίνης κερδίζεις το τρίμηνο περίπου €40, παίρνεις δηλαδή επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο. Αν για παράδειγμα καταναλώνεις 60 λίτρα τον μήνα, αντί να πληρώσεις €2,20 το λίτρο, θα πληρώσεις €1,98.
  • Αν είσαι μόνιμος κάτοικος νησιού, κερδίζεις το τρίμηνο περίπου €50, παίρνεις δηλαδή επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο.
  • Αν πάλι είσαι ιδιοκτήτης μηχανής, θα πάρεις επιδότηση €30, αν είσαι μόνιμος κάτοικος ηπειρωτικής χώρας και €35 νησιωτικής χώρας.

Κι όσον αφορά την τιμή στη diesel, η ενίσχυση θα είναι διπλή. Θα υπάρξει δηλαδή απευθείας μείωση της τιμής κατά 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία για τον μήνα Απρίλιο. Ενώ αν είσαι μέσα στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν οριστεί, θα πάρεις και την επιδότηση.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρεις επιδότηση;

Όπως είπαμε και παραπάνω, για να πάρεις την επιδότηση, χρειάζεται να:

  • Είσαι φυσικό πρόσωπο ή ελεύθερος επαγγελματίας και το οικογενειακό σου εισόδημα να μην ξεπερνά τα €30.000.
  • Είσαι ιδιοκτήτης του οχήματος ή να έχεις κάποιο ποσοστό ιδιοκτησίας ή να έχεις κλείσει συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.
  • Το όχημά σου να είναι σε κυκλοφορία, να μην το έχεις δηλαδή δηλώσει σε ακινησία και να είναι ασφαλισμένο.

Σημείωσε ακόμα ότι μπορεί να δηλωθεί μόνο ένα όχημα ανά φυσικό πρόσωπο. Σε μία οικογένεια βέβαια μπορούν να πάρουν επιδότηση 2 αυτοκίνητα, αν το ένα είναι στο όνομα του ενός συζύγου και το δεύτερο στο όνομα του άλλου, αρκεί το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις €30.000.

Πώς θα εκδώσεις την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων;

Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, υπολόγισε περίπου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, κάνεις την αίτηση. Το ποσό θα το πάρεις σε μορφή ηλεκτρονικής κάρτας στο κινητό σου, αν όμως δεν έχεις smartphone, θα το πάρεις στον τραπεζικό λογαριασμό που θα επιλέξεις.

Αυτά είναι πάνω κάτω όσα ισχύουν για την επιδότηση καυσίμων και αν είσαι από αυτούς που τη δικαιούνται, δεν έχεις παρά να κάνεις την αίτηση.

Εμείς βέβαια, θέλουμε κάθε στιγμή να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις σου! Για αυτό και ασφαλίζοντας το όχημά σου στην Anytime, μπορείς να κερδίσεις μία GiftCard Shell έως €30 για καύσιμα ή άλλες αγορές στα πρατήρια της Shell, συμπληρώνοντας τον αριθμό της allSmart κάρτας σου στο πεδίο Κωδικός προσφοράς. Και καύσιμα κερδίζεις και διπλασιάζεις τους πόντους στην κάρτα σου!

Τι περιμένεις λοιπόν; Πάρε τιμή και βγες κερδισμένος/η!