Είναι γνωστό πως η Ελλάδα διαθέτει πολλές διακεκριμένες παραλίες οι οποίες φέρουν γαλάζιες σημαίες.

Η γαλάζια σημαία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σύμβολο που απονέμεται σε ακτές και μαρίνες από το 1987.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να θεωρηθεί διακεκριμένη παραλία ή μαρίνα, είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων.

Επιπλέον μία διακεκριμένη παραλία με γαλάζια σημαία κρίνεται και σε άλλα σημεία όπως η καθαριότητα, η οργάνωση, η ασφάλεια των λουόμενων, η πληροφόρηση, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και άλλα.

διακεκριμένη παραλία

Μέσα στο 2019 η Ελλάδα έλαβε τη 2η θέση παγκοσμίως με 515 διακεκριμένες παραλίες που βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες ανάμεσα σε 47 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μερικές από τις διακεκριμένες παραλίες της Ελλάδας για το 2019 που αξίζει να επισκεφτείτε:

Χαλκιδική – Άθυτος / Βάρκες

Μία διακεκριμένη παραλία με γαλάζια σημαία που είναι ιδανική για τα παιδιά, αλλά και όσους αγαπούν τα «εύκολα νερά». Πρόκειται για μία αμμουδιά, χωρίς φύκια που θα απολαύσετε το μπάνιο σας με ηρεμία.

Σκιάθος – Κουκουναριές

Η πιο γνωστή αλλά και διακεκριμένη παραλία της Σκιάθου. Οι Κουκουναριές είναι η παραλία που αξίζει να περάσετε μία ολόκληρη μέρα κολυμπώντας σε καταπράσινα νερά. Το όνομα της σχετίζεται με την εξαιρετικά μικρή απόσταση των δέντρων από τη θάλασσα.

Κέρκυρα – Δαφνίλα

Η Δαφνίλα, είναι μία διακεκριμένη παραλία της Κέρκυρας με σμαραγδένια νερά. Με δέντρα που κυριολεκτικά πέφτουν μέσα στο νερό,  είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε μπάνιο, αλλά και σκιά.

Κεφαλονιά – Ξι

Εάν αναζητάτε ένα διαφορετικό τοπίο, τότε η διακεκριμένη παραλία Ξι είναι αυτό που θα σας το προσφέρει. Το Ξι είναι γνωστό για την κόκκινη της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της.

Κρήτη – Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι δεν είναι μία απλή διακεκριμένη παραλία με γαλάζια σημαία, αλλά ένας επίγειος παράδεισος. Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες παραλίες της Κρήτης που αξίζει σίγουρα να πάτε παρά την μεγάλη απόσταση από την πόλη των Χανιών.

Σύρος – Αζόλιμνος

Η Αζόλιμνος Σύρου, είναι μία ήσυχη, διακεκριμένη παραλία με εξαιρετικά νερά που θα απολαύσετε σίγουρα. Τα νερά της είναι εξαιρετικά διαυγή με κανονική διαβάθμιση στο βάθος οπότε και μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα χωρίς μεγάλες διαδρομές.