Ως νέος οδηγός θεωρητικά γνωρίζεις να οδηγείς, όμως είσαι πραγματικά έτοιμος; Τις περισσότερες φορές χρειάζεσαι εξοικείωση, ψυχραιμία και φυσικά υπομονή. Και τα τρία θα τα αποκτήσεις σταδιακά μέσα από την οδηγική σου εμπειρία.

Mε την κατάλληλη εξάσκηση μπορείς να γίνεις πολύ γρήγορα έμπειρος και ταυτόχρονα καλός.

Δες παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς:

Βολέψου

νέος οδηγός

Πάρε τον χρόνο σου να ρυθμίσεις καθρέπτες, φώτα και κάθισμα. Η άνεση είναι απαραίτητη στο νέο οδηγό. Οπότε μη βιαστείς να ξεκινήσεις και να βάλεις μπροστά!

Μάθε το όχημά σου

νέος οδηγός

Πριν ξεκινήσεις τις βόλτες, μάθε τι σημαίνει το κάθε λαμπάκι στο αυτοκίνητό σου. Μονάχα διαβάζοντας το manual του κατασκευαστή και ρωτώντας θα μάθεις. Αυτό θα το εκτιμήσεις, όταν σε κάποια διαδρομή σού ανάψει και θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Σήμα νέου οδηγού

νέος οδηγός

Το μεγάλο Ν που έχεις πίσω στο αυτοκίνητό σου είναι μία ασπίδα προστασίας. Αυτό σου δίνει τον χρόνο που χρειάζεσαι ως νέος οδηγός, ώστε να μην έρθεις αντιμέτωπος με την κόρνα των υπολοίπων. Επιπλέον, είσαι υποχρεωμένος να το έχεις πάντα όταν οδηγείς, μέχρι να συμπληρώσεις ένα χρόνο.

Εξάσκηση

νέος οδηγός

Το βράδυ ή κάποια Κυριακή είναι ίσως προτιμότερο να πάρεις το αυτοκίνητο και να κάνεις εξάσκηση. Ως νέος οδηγός χρειάζεσαι αρκετή, ώστε ν’ αποκτήσεις εμπειρία και να νιώθεις αυτοπεποίθηση στο δρόμο. Καθώς περνάς χρόνο στο τιμόνι θα δεις πως είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη μεγάλη πρόκληση, την κίνηση!

Παρέα

νέος οδηγός

Οι πρώτες βόλτες σου ως νέος οδηγός καλό θα ήταν να γίνονται πάντα με έναν έμπειρο οδηγό. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος ή συγγενής. Αυτό το πρόσωπο λειτουργεί αρχικά ως αγχολυτικό και παράλληλα ως εξωτερικός παρατηρητής που θα σου επισημάνει τι πρέπει να προσέχεις ή να αλλάξεις.

Υπομονή

νέος οδηγός

Η υπομονή είναι μία αρετή που δεν την έχουν όλοι οι νέοι οδηγοί. Όμως να θυμάσαι πως μέσω αυτής θα καταφέρεις να ξεπεράσεις πολλές δύσκολες καταστάσεις που κρύβει ο δρόμος και θα χρειαστείς αρκετή, όταν βρίσκεσαι στην κίνηση. Φρόντισε λοιπόν να έχεις την απαραίτητη μουσική που σε ηρεμεί στο αυτοκίνητο, όταν νιώθεις πως η υπομονή σου εξαντλείται.

Και μην ξεχνάς πως στην Anytime μπορείς κάθε στιγμή να νιώθεις ασφαλής, επιλέγοντας το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου που σου ταιριάζει περισσότερο με επιπλέον 10% έκπτωση.