Το αυτοκίνητό σου πιθανότατα δε μετακινήθηκε και πολύ μέσα στη διάρκεια του lockdown. 

Ένας όμως από τους μεγαλύτερους εχθρούς για το αυτοκίνητο, είναι η ακινησία. Με το τέλος του lockdown έφτασε η στιγμή, να πιάσεις ξανά το τιμόνι στο χέρι σου και να ξεκινήσεις να οδηγείς πάλι το αγαπημένο σου όχημα.

Τώρα που επιστρέφουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα, δες τι χρειάζεται για να φροντίσεις στο αυτοκίνητό σου:

Μπαταρία

αυτοκίνητο

Η μπαταρία είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις. Εάν το αυτοκίνητό σου δεν παίρνει μπροστά, τότε χρειάζεται επαναφόρτιση ή αντικατάσταση. Εάν πάρει μπροστά κάνε έναν έλεγχο στο φορτίο της, ώστε να είσαι σίγουρος για το πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμα και την ποιότητά της.

Μηχανικός έλεγχος

 

αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο έμεινε για πολύ καιρό σε ακινησία. Αυτό σημαίνει πως πριν ξεκινήσεις τις διαδρομές χρειάζεται έναν πλήρη μηχανικό έλεγχο. Δες αν τα υγρά της μηχανής είναι στη σωστή στάθμη, αν υπάρχει νερό στους υαλοκαθαριστήρες ή χρειάζεται συμπλήρωμα και φυσικά κάνε μία κοντινή βόλτα, για να βεβαιωθείς, πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Έλεγχος φωτεινών ενδείξεων

αυτοκίνητο

Φρόντισε πριν ξεκινήσεις, να ελέγξεις όλα τα φώτα στο αυτοκίνητό σου. Ξεκίνησε από το ταμπλό και βεβαιώσου πως λειτουργούν όλα σωστά. Στη συνέχεια κάνε έλεγχο στα φώτα, τους προβολείς, το φλάς και τα alarm. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με καμένες λυχνίες, φρόντισε να τις αντικαταστήσεις άμεσα.

Ελαστικά

αυτοκίνητο

Μην ξεχνάς πως η ακινησία δεν επηρεάζει μόνο τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, αλλά και τα ελαστικά. Κάνε έλεγχο για πιθανές φθορές. Επιπλέον δες με την πρώτη ευκαιρία την πίεσή τους και συμπλήρωσε με αέρα εάν είναι αναγκαίο. Είναι σημαντικό για την ασφάλειά σου. Σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα και είναι κοντά η ημερομηνία λήξης των ελαστικών, είναι μία καλή ευκαιρία να επιταχύνεις την αντικατάσταση τους.

Έλεγχος φαρμακείου

αυτοκίνητο

Κάνε έναν έλεγχο στο φαρμακείο του αυτοκινήτου σου και δες εάν τα είδη πρώτων βοηθειών είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Μία καλή ιδέα θα ήταν αυτή την περίοδο να προσθέσεις μερικά επιπλέον ζευγάρια γάντια, προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά, ώστε να είσαι σίγουρος κάθε στιγμή πως έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα.

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να Μένουμε_ασφαλείς και όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούμε προτιμάμε το αυτοκίνητό μας. Στην Anytime έχουμε άλλωστε τη δυνατότητα να κάνουμε την ασφάλεια αυτοκινήτου, που εμείς θέλουμε, με επιπλέον έκπτωση 15% σε όλα τα νέα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου.

αυτοκίνητο