Το περίμενες εδώ και καιρό και ναι έφτασε πια η στιγμή. Από αύριο καταργούνται τα SMS, ξεκινούν οι μετακινήσεις εκτός περιφέρειας κι εσύ μπορείς να ταξιδέψεις και να φύγεις εκτός πόλης! Μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου και να πας στο χωριό σου, στο εξοχικό σου ή μία μονοήμερη εκδρομή, τηρώντας βέβαια πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιστροφή στην κανονικότητα σου λένε κι εσύ ξεκινάς σχέδια. Σκέφτεσαι πιθανά μέρη, παραλίες κι όμορφα ηλιοβασιλέματα. Αρχίζεις να προετοιμάζεις και το αυτοκίνητό σου, που, όπως και να το κάνουμε, έχει καιρό να ταξιδέψει…

Τι χρειάζεται λοιπόν να ελέγξεις, αν είσαι από τους πρώτους που θα κάνουν την αρχή για μέρη πιο μακρινά κι ονειρεμένα;

Μηχανικός έλεγχος

έλεγχος αυτοκινήτου

Ναι, ο μηχανικός έλεγχος είναι πάντα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, πριν αρχίσεις και πάλι να γράφεις χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό σου. Έλεγξε αρχικά τα λάδια και φυσικά τα υγρά των φρένων. Κι αν έχει έρθει η ώρα για το καθιερωμένο service, με την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime έχεις εξασφαλισμένη 20% επιπλέον έκπτωση στα αναταλλακτικά του. Σε συνεργασία με τον autoduder, σου δίνουμε τη δυνατότητα να βρεις το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο στην περιοχή σου και να κλείσεις online το ραντεβού σου εύκολα και γρήγορα. 

Μπαταρία

Πού πας χωρίς φορτισμένη μπαταρία; Η μπαταρία είναι κάτι σαν την καρδιά του και από τα πολύ βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου, πριν κάνεις μεγαλύτερες αποστάσεις. Ειδικά αν ήσουν από αυτούς που δεν το χρησιμοποιούσες συχνά τους τελευταίους μήνες. Μπορείς να συμβουλευτείς το βιβλίο service, για να δεις αν είναι παλιά ή όχι. Εάν ένα αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά ή είναι παλιό μία μπαταρία κρατάει περίπου 2 με 3 χρόνια, ενώ στα πιο καινούρια και καλά συντηρημένα ο χρόνος ζωής μίας μπαταρίας φτάνει στα 4 με 6 χρόνια. 

Ελαστικά

έλεγχος αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητό σου στηρίζεται σε 4 ελαστικά, που πρέπει να είναι σε πολύ κατάσταση, για να κυκλοφορείς με ασφάλεια και σταθερότητα στον δρόμο. Κάνε έναν έλεγχο για πιθανές φθορές και δες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή ποια είναι η ενδεδειγμένη πίεση για τα ελαστικά σου. Μόλις κρυώσουν τσέκαρε, αν χρειάζονται φούσκωμα. Αν το αυτοκίνητό σου είναι σχετικά φορτωμένο, ανέβασε την πίεσή τους λίγες μονάδες. Έλεγξε επίσης πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει, μήπως χρειάζονται σχετικά άμεσα αλλαγή.

Υαλοκαθαριστήρες

έλεγχος αυτοκινήτου

Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου σου είναι οι υαλοκαθαριστήρες. Η καλή τους κατάσταση θα σε βοηθήσει να έχεις καλή ορατότητα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Σε περίπτωση που τα λαστιχάκια είναι φθαρμένα μπορείς πολύ εύκολα να προμηθευτείς καινούριους από ένα βενζινάδικο. Τσέκαρε ακόμη, αν χρειάζεται να συμπληρώσεις υγρό.

Κλιματιστικό

έλεγχος αυτοκινήτου

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανέβει κι άλλο. Για αυτό κι έλεγξε αν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σου. Για να μη φτάσεις μες στο καλοκαίρι και διαπιστώσεις πως δε βγαίνει κρύος αέρας ή νιώθεις μία αίσθηση σκόνης στην καμπίνα, όταν το ανοίγεις, κάνε έναν έλεγχο στα φίλτρα του. 

Με όλα τα παραπάνω το όχημά σου θα είναι στην ιδανική κατάσταση, για να ταξιδέψει. Το μόνο που του λείπει είναι μία ασφάλεια αυτοκινήτου Anytime που θα του προσφέρει την καλύτερη κάλυψη στην πιο προσιτή τιμή, επιλέγοντας εσύ τις καλύψεις και τη διάρκεια που επιθυμείς!