Είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά κολλάς πια στην κίνηση και πως κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα μποτιλιάρισμα, παρατηρείς συγκεκριμένες αντιδράσεις από διαφορετικούς οδηγούς. Στην πραγματικότητα είναι κάτι λογικό, καθώς οι άνθρωποι υπό συνθήκες πίεσης και περιορισμού αντιδρούν συνήθως με παρόμοιους τρόπους.

Καθώς είχαμε αρκετό χρόνο πίσω από το τιμόνι, αποφασίσαμε να κάνουμε τη δική μας μελέτη μέσω παρατήρησης και να συνθέσουμε τους παρακάτω «τύπους» οδηγών:

μποτιλιάρισμα

Οι «κοινωνικοί»

Μία σημαντική μερίδα οδηγών, αξιοποιεί τον άπλετο χρόνο που τους προσφέρεται στο μποτιλιάρισμα για να κάνουν catch up. Θα πάρουν τηλέφωνο, όταν είναι για ώρα σταματημένοι, για να τους κρατάει συντροφιά η φωνή από την άλλη πλευρά. Τους παρατηρείς από το στόμα και τις εκφράσεις του προσώπου τους.

μποτιλιάρισμα

Οι «Djs»

Απτόητοι και αποφασισμένοι να κρατήσουν την καλή τους διάθεση, ανοίγουν το Spotify ή το YouTube και προσπαθούν να περάσουν καλά, αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Αν είσαι τυχερός μπορεί να έχουν ανοιχτό το παράθυρο και να έχεις κι εσύ την ευκαιρία να ακούσεις τη μουσική τους και να υπομείνεις με άλλη διάθεση την κίνηση.

μποτιλιάρισμα

Οι πιο «Ψύχραιμοι»

Πρόκειται για την κατηγορία οδηγών που φαίνονται ήρεμοι ανεξάρτητα του πόσο μεγάλο είναι το μποτιλιάρισμα. Είναι αξιοθαύμαστο πως μένουν πάντα προσηλωμένοι στον δρόμο και με τα χέρια τους στο τιμόνι ως άλλοι δάσκαλοι του zen.

μποτιλιάρισμα

Οι «νευρικοί»

Οι συγκεκριμένοι οδηγοί φαίνεται ότι ενοχλούνται περισσότερο από όλους και δεν αντέχουν καθόλου την κίνηση. Και γι’ αυτό χρησιμοποιούν συχνά την κόρνα τους ή προσπαθούν να αλλάξουν λωρίδες, πιστεύοντας ίσως πως έτσι θα τελειώσει πιο γρήγορα το μαρτύριό τους. 

Η κίνηση δεν είναι και η καλύτερη στιγμή της μέρας και δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να την αποφύγεις. Δοκίμασε εναλλακτικές διαδρομές, ξεκίνα λίγο νωρίτερα και παρακολούθησε live την κίνηση, μήπως καταφέρεις να κερδίσεις λίγο χρόνο και να μειώσεις τις πιθανότητες να βρεθείς αργοπορημένος.

Και για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά, μπες τώρα στο anytime.gr και διάλεξε το πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου που σου ταιριάζει, ώστε να έχεις τις καλύψεις και τις υπηρεσίες που κάνουν κάθε στιγμή ευκολότερες τις μετακινήσεις σου.