Έχουν μείνει λίγες ακόμη μέρες, για να τελειώσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που λόγω COVID-19, έχει δοθεί παράταση μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημερομηνία, λήγει και η προθεσμία για όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, ακινητοποιώντας το όχημά τους.

Δυστυχώς ο τρόπος που υπολογίζεται το ποσό που θα πληρώσουμε φέτος είναι ο ίδιος με πέρυσι, παρόλο που, όπως και να το κάνουμε και δεν κυκλοφορήσαμε το ίδιο και μέσα σε lockdown είμαστε!

Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Πώς βρίσκω το ειδοποιητήριο πληρωμής;

Για να πληρώσεις τα Τέλη κυκλοφορίας χρειάζεται να κατεβάσεις πρώτα το ειδοποιητήριο πληρωμής, που αναγράφει το ακριβές ποσό. Μπαίνεις δηλαδή στη σελίδα της ΑΑΔΕ, στην κατηγορία Πολίτες, Οχήματα, Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet, Είσοδος στην εφαρμογή και συμπληρώνεις το ΑΦΜ σου και τον Αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σου, αν το έτος κατασκευής του είναι από το 2013 και μετά.

Διαφορετικά, επιλέγεις Πολίτες, Οχήματα, Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και κατεβάζεις το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Πώς πραγματοποιείται η πληρωμή;

Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Μπορείς να πληρώσεις τα Τέλη Κυκλοφορίας με έναν από τους παρακάτω 3 τρόπους:

  • Μέσω mobile banking, σκανάροντας τον κωδικό QR που υπάρχει στο επάνω μέρος του ειδοποιητηρίου και πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό
  • Μέσω web banking, με τον κωδικό RF
  • Σε κάποιο υποκατάστημα Τράπεζας, που και πάλι μπορεί να γίνει χρήση του QR κωδικού στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, και στα ΕΛΤΑ

Η πληρωμή μπορεί να γίνει και σε έως 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Online Κατάθεση πινακίδων

Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Αν σκέφτεσαι να καταθέσεις πινακίδες, προκειμένου να μην πληρώσεις τα Τέλη κυκλοφορίας, μπορείς να το κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, επιλέγοντας την κατηγορία Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία και γλιτώνοντας ταυτόχρονα την επίσκεψη στην Εφορία.

Δηλώνεις τα στοιχεία της διεύθυνσής σου (οδός, αριθμός, πόλη) και το σημείο που είναι ακινητοποιημένο το όχημά σου και κρατάς τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στο σπίτι σου. 

Και για σένα που κυκλοφορείς λιγότερο;

Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Αν κυκλοφορείς λιγότερο, η Anytime με το πρόγραμμα Short Drive με βάση τα χιλιόμετρα που κάνεις, έχει την πιο συμφέρουσα και οικονομικότερη λύση! Είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα που πάντα χρησιμοποιούσες λιγότερο το αυτοκίνητό σου, αλλά και για σένα που λόγω των δεδομένων συνθηκών κυκλοφορείς λιγότερο.

Εξασφαλίζεις έτσι και δικαιότερα ασφάλιστρα, ανάλογα με το πόσο οδηγείς, αλλά και όσες καλύψεις επιθυμείς! Όλα τα προγράμματα Short Drive ξεκινάνε από 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο ή 1.500 χιλιόμετρα το εξάμηνο και μπορείς όποτε χρειαστείς να αποκτήσεις επιπλέον χιλιόμετρα. Και μην ξεχνάς με κάθε νέα 6μηνη ασφάλιση κερδίζεις επιπλέον 1.000 χιλιόμετρα!