Σε όποια χώρα κι αν οδηγείς, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει σε γενικές γραμμές μία κοινή βάση, αφορά πάνω κάτω τις ίδιες διατάξεις με στόχο την ασφαλέστερη κυκλοφορία όλων των χρηστών του δρόμου. Για παράδειγμα, σε όλες τις χώρες, όπως είναι λογικό, απαγορεύεται να οδηγεί κάποιος μεθυσμένος ή να μη φοράει ζώνη. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που οι νόμοι για το αυτοκίνητο ξεπερνούν τα όρια της κοινής λογικής και δε φαίνονται και τόσο συνηθισμένοι;
Αν λοιπόν έχεις την περιέργεια να μάθεις κάποιους από τους πιο παράξενους νόμους για το αυτοκίνητο που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, εμείς έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω μερικούς από αυτούς.

Απαγόρευση του λασπόλουτρου στους πεζούς
Στην Ιαπωνία οι οδηγοί θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν πατήσουν κάποια λακκούβα και ρίξουν νερό σε πεζούς. Κι αυτό γιατί ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και τονίζει ότι οφείλουν να μειώσουν ταχύτητα ή αν μπορούν να αποφύγουν τις λακκούβες των δρόμων, για να μη γεμίσουν νερό τους διερχόμενους πεζούς.

Ξέμεινες από καύσιμα;
Στη Γερμανία, στην περίφημη Autobahn, που στο μεγαλύτερο κομμάτι της κυκλοφορείς χωρίς όριο ταχύτητας είναι παράνομο να ξεμείνεις από καύσιμα, γιατί θεωρείται πράξη αμέλειας με επικίνδυνα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Τιμωρείται μάλιστα με πρόστιμο που φτάνει τα 70 ευρώ, ενώ γενικότερα είναι παράνομο να σταματήσει κάποιος στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο, εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Πλύσιμο αυτοκινήτου στο σπίτι; Ποτέ!
Στην Ελβετία απαγορεύεται να πλύνεις το αυτοκίνητό σου στο σπίτι, στην αυλή ή στο γκαράζ. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους πολίτες να ρίχνουν οτιδήποτε στο σύστημα των υπονόμων που μπορεί να μολύνει το νερό, συμπεριλαμβανομένου και του σαπουνιού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των οχημάτων. Όποιος επιθυμεί να πλύνει το αυτοκίνητό του στην Ελβετία θα χρειαστεί να πάει σε πλυντήριο αυτοκινήτων.

Η τύχη θα είναι με το μέρος σου;
Στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στο Πεκίνο, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της κίνησης των αυτοκινήτων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχει θεσπιστεί ένας περίεργος νόμος. Υπάρχει πλαφόν για τα οχήματα που κυκλοφορούν στον δρόμο, τα περισσότερα από τα οποία είναι ηλεκτρικά κι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο, συμμετέχουν σε λαχειοφόρες κληρώσεις. Πόσες πιθανότητες να έχουν άραγε για να κερδίσουν;

Ποιος μίλησε για ΚΤΕΟ;
Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μίσιγκαν, τη Μοντάνα και τη Βόρεια Ντακότα τα οχήματα δεν υποχρεούνται να περάσουν ΚΤΕΟ. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι υποχρεωτικό το ΚΤΕΟ.
Στην Ελλάδα πάντως τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο πιο συνηθισμένα. Προσεκτική οδήγηση με κράνος, ζώνη, normal ταχύτητα και το κινητό μόλις κατέβεις από το αυτοκίνητό σου. Και για την ασφάλειά σου ξέρεις πού να απευθυνθείς! Γιατί στην Anytime βρίσκεις το πρόγραμμα που θες και ξέρεις πως είμαστε δίπλα σου κάθε στιγμή για ό,τι κι αν χρειαστείς.