Ο τουρισμός ήταν αναμφίβολα ένας από τους κλάδους που είχε πληγεί ιδιαίτερα από την αρχή της πανδημίας. Από πέρυσι το καλοκαίρι όμως έχει ανακάμψει σημαντικά και όλο και περισσότερος κόσμος παρά τον υψηλό πληθωρισμό ταξιδεύει, επιθυμώντας να αναπληρώσει το κενό. Τα ταξίδια άλλωστε είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Δεν είναι μόνο μία ανάπαυλα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά μας χαρίζουν ξεχωριστές εμπειρίες, αλλάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και βλέπουμε τον κόσμο.

Για να δούμε όμως κάποιες νέες τάσεις που έχουν αρχίσει να επικρατούν στα ταξίδια μας.

τάσεις ταξίδια

Ταξίδια της τελευταίας στιγμής

Μπορεί η καλύτερη στιγμή για να κλείσουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό να είναι αρκετά νωρίτερα από τη μέρα που σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε, όμως όλο και περισσότερος κόσμος κλείνει πλέον τα ταξίδια του την τελευταία στιγμή. Βρίσκουν μια καλή προσφορά, ζητούν άδεια από τη δουλειά και χωρίς να το πολυσκεφτούν, ετοιμάζουν βαλίτσες.

τάσεις ταξίδια

Ταξίδια της διπλανής πόρτας

Εκτός από τον εσωτερικό τουρισμό, που κερδίζει καθημερινά έδαφος, όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ταξιδέψει σε κοντινούς προορισμούς του εξωτερικού, που εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση και επιστροφή. Ο λόγος ότι δε θέλουν να σπαταλήσουν τον χρόνο τους στο πήγαινε-έλα, αλλά να ξεκουραστούν πραγματικά και να προλάβουν να γνωρίσουν όσο περισσότερο γίνεται το μέρος που επισκέπτονται.

τάσεις ταξίδια

Πράσινη στροφή

Αρκετοί ταξιδιώτες δείχνουν προτίμηση σε οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, επιλέγοντας καταλύματα και εταιρίες που υιοθετούν πράσινες πρακτικές σε όλους τους τομείς της λειτουργίας τους. Η εξοικονόμηση νερού κι ενέργειας, η απομάκρυνση από το πλαστικό και η ανακύκλωση είναι τακτικές που λαμβάνουν υπόψη τους οι επισκέπτες, πριν κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο.

τάσεις ταξίδια

Επιστροφή στη φύση

Ο κόσμος στρέφεται στη φύση για να ηρεμήσει και να ανακουφιστεί, κατανοώντας ότι η άμεση επαφή με τη φύση βελτιώνει την ψυχική υγεία και μειώνει το άγχος. Για αυτό και οι ταξιδιώτες αποζητούν επισκέψεις σε ανοιχτούς πράσινους χώρους και εκδρομές στην ύπαιθρο, απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ο αγροτουρισμός κερδίζει έδαφος και πολλοί επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποια φάρμα ή αγρόκτημα ή σε ξενοδοχεία που φέρνουν τους πελάτες τους σε επαφή με την ύπαιθρο.

τάσεις ταξίδια

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει τα πλεονεκτήματα ενός ταξιδιού με ασφάλεια και πόσο σημαντικό είναι να έχεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι, αν συμβεί κάτι που δε σχεδίαζες στο ταξίδι σου.

Για αυτό και η Anytime έχει δημιουργήσει προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης, για να νιώθεις ήρεμος σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν επιλέξεις να ταξιδέψεις και με όποιο μεταφορικό μέσο, με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή αυτοκίνητο. Ισχύει για ταξίδια αναψυχής, αλλά και επαγγελματικά και σε καλύπτει για έως και 3 διαφορετικούς προορισμούς.

Είναι πολύ χρήσιμη, αν:

  • Καθυστερήσει ή ακυρωθεί η πτήση σου
  • Χάσεις τις βαλίτσες και τα έγγραφά σου
  • Χρειαστείς νοσοκομειακή περίθαλψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου
  • Υπάρξουν έξοδα θεραπείας εκτός νοσοκομείου
  • Χρειαστείς Οδική βοήθεια
  • Θες ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες
  • Μείνεις σε απομόνωση λόγω Covid 19, αφού καλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου.

Προγραμμάτισε το επόμενο ταξίδι σου και βρες εύκολα και γρήγορα το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης που χρειάζεσαι.