Με μεγάλη επιτυχία, πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε virtually το πρόγραμμα «Shadow a business tribe for a day» του Junior Achievement Greece. Έτσι, 22 μαθητές και πρωτοετείς φοιτητές από όλη την Ελλάδα και κυρίως από απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι το Σουφλί, η Λήμνος και η Αλεξανδρούπολη είχαν την ευκαιρία να γίνουν η «σκιά» των στελεχών της Interamerican για μία μέρα.

Ο τίτλος του προγράμματος δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού τα παιδιά μέσα σε δύο ώρες έμαθαν για τον τρόπο λειτουργίας και τη νέα δομή της Interamerican, που αποτελείται από ομάδες εργασίας, τα λεγόμενα business Tribes. Το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας έχει αρκετά λιγότερη ιεραρχία και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να δρουν με μεγαλύτερη αυτονομία και να αποδίδουν καλύτερα. Άλλωστε, μέσα από την αυτονομία γεννιούνται πιο εύκολα νέες και πρωτοποριακές ιδέες κι εξασφαλίζεται ένα καλύτερο κλίμα εργασίας.

Τα παιδιά συνάντησαν και μίλησαν με αρκετά στελέχη της Εταιρίας, όπως ο Πάνος Κούβαλης, η Χρύσα Ελευθερίου, η Χριστιάννα Γιαννιώτη, ο Σπύρος Οικονόμου, ο Δημήτρης Καλτσάς και η Νώρα Μπενάρδου. Ενημερώθηκαν για την εκπαίδευσή τους, για την επαγγελματική τους πορεία, τον τρόπο που εργάζονται και συνεργάζονται, τις ευκαιρίες που δίνει μία μεγάλη εταιρία και πώς θα μπορούσαν να προετοιμαστούν για μία τέτοια επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αποκόμισαν πολύ σημαντικές συμβουλές, που θα τους βοηθήσουν να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για τη ζωή τους και για το επάγγελμα που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν την καθιερωμένη συνάντηση των μελών του Tribe Mobility and Convenience, που γίνεται κάθε δύο εβδομάδες, παρουσιάζοντας οι ομάδες το έργο τους και παίρνοντας feedback από τις υπόλοιπες. Είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολύ έξυπνες ερωτήσεις και να τους λυθούν σημαντικές απορίες σχετικά με το αντικείμενο της Interamerican και τον διαδικτυακό τρόπο εργασίας την εποχή του Covid 19.

Aπαντώντας σε ερώτηση των παιδιών, ο κ. Πάνος Κούβαλης, Μobilty and Convenience Tribe Leader της Interamerican, τόνισε ότι ο ηγέτης μιας ομάδας δεν επιβάλλει τις απόψεις του, αλλά δίνει χώρο στους ανθρώπους του, συνθέτει και αξιοποιεί τις γνώσεις των μελών της ομάδας του. «Εγώ συγκεντρώνω την πληροφορία, την αναλύω και κατευθύνω την ομάδα προς όφελος του κοινού μας στόχου», κατέληξε.

Στο τέλος, οι εργαζόμενοι της Interamerican ευχαρίστησαν τα παιδιά και τους ευχήθηκαν καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσουν να ακολουθήσουν επαγγελματικά κι ένα καλύτερο μέλλον.