Η Οδική Ασφάλεια και η αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς στους δρόμους αποτελεί για την Anytime βασική αποστολή εδώ και 15 χρόνια. Η πρωτοβουλία «Save the Day» ξεκίνησε από την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών –και όχι μόνο– με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την πιο συνειδητή και βιώσιμη χρήση των οχημάτων.

Έρευνες δείχνουν ότι το 90% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Επομένως, χρειαζόμαστε πιο προσεκτική οδήγηση, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όταν αυτό είναι απαραίτητο, ασφαλείς ταχύτητες και διαύγεια στο τιμόνι.

Η πρώτη δράση μας έγινε σε συνεργασία με την Driving Academy, τη μεγαλύτερη σχολή ασφαλούς οδήγησης, όπου προσφέραμε δωρεάν σεμινάρια στους εργαζομένους μας και σε άλλους οδηγούς. Η εκπαίδευση εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης των οδηγικών ικανοτήτων, ακόμα και σε άτομα με πολυετή εμπειρία. Ο δρόμος είναι απρόβλεπτος, αλλά αν γνωρίζουμε καλά το όχημά μας και έχουμε τον πλήρη έλεγχό του, μπορούμε να αποφύγουμε έως και 100% κάποιο δυνητικό ατύχημα.

Δώσαμε βαρύτητα στην ασφάλεια μετά από βραδινές εξόδους και, σε συνεργασία με τη FREENOW, προσφέραμε 2.000 ασφαλείς διαδρομές, σώζοντας όχι μόνο τη μέρα αλλά και τη νύχτα στους δρόμους.

Μιλήσαμε με τα παιδιά για την οδηγική μας συμπεριφορά με τη βοήθεια του Λάμπρου Φισφή και πήραμε μεγάλες συμβουλές από τους μικρούς μας φίλους.

Δημιουργήσαμε μια καμπάνια ενημέρωσης στο μετρό, ενθαρρύνοντας τη χρήση και άλλων τρόπων μετακίνησης πέρα από την οδήγηση, ειδικά σε στιγμές που η οδήγηση μπορεί να αποβεί μοιραία, αλλά και ένα βίντεο που υπογραμμίζει την ανάγκη να έχουμε τον «σωστό» οδηγικό τρόπο σκέψης.
Κάθε στιγμή στην οδήγηση χρειάζεται συγκέντρωση,
σωστές αποφάσεις και ασφάλεια.

Κι εμείς στην Anytime, είμαστε εδώ για σου υπενθυμίζουμε
να σώζεις την κάθε σου μέρα!