Όλο αυτό το διάστημα που οι μετακινήσεις μας ήταν περιορισμένες, στην Anytime ξεκινήσαμε μία πολύ ξεχωριστή ενέργεια, το urban hiking, την πεζοπορία δηλαδή στην πόλη μας. Μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και να περπατήσουμε στη φύση, βρήκαμε όμως την ευκαιρία να αγκαλιάσουμε αυτή τη συνήθεια και να ξαναγνωρίσουμε την πόλη μας!

Κάθε εβδομάδα προτείναμε στο Instagram της Anytime χάρτες με ξεχωριστές διαδρομές στην Αθήνα και κρυμμένους θησαυρούς που αξίζει να τους ανακαλύψουμε. Μαζί περπατήσαμε σε πολλές περιοχές, καταφέρνοντας να μείνουμε σε φόρμα κι ανακαλύπτοντας ξανά τις γειτονιές της πόλης μας.

Για περίπου 2 μήνες μοιραστήκαμε πολλές αγαπημένες διαδρομές και νέες εμπειρίες. H τελευταία μας διαδρομή λοιπόν φτάνει από το Παγκράτι μέχρι τον Λυκαβηττό κι έχει να μας δείξει πολλά κι ενδιαφέροντα σημεία.

βόλτες στην πόλη

Βόλτα από το Παγκράτι μέχρι τον Λυκαβηττό

Είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές της πολής που διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε καταπλήξει. Βάλε λοιπόν τα αθλητικά σου και ξεκίνα από το Άλσος Παγκρατίου, που δίνει οξυγόνο σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το πράσινο και στη συνέχεια να κατευθυνθείς προς το Καλλιμάρμαρο, το στάδιο κόσμημα της Αθήνας, όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες κι έτσι ξεκίνησε η ευρύτερη ανάπτυξη της συνοικίας του Παγκρατίου.

Έπειτα κατευθύνσου προς τον Εθνικό κήπο, το πιο όμορφο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Ξαφνικά η βόλτα σου θα αποκτήσει εξωτικό χαρακτήρα. Θα βρεθείς ανάμεσα σε πολλά δέντρα και φυτά, θα περιπλανηθείς στα δρομάκια του, θα χαζέψεις χελώνες, πάπιες, κουνέλια και κατσικάκια. Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού. Θα χαλαρώσει το μυαλό σου, κι αφού έχεις πάρει την κατάλληλη δόση οξυγόνου μπορείς να κατευθυνθείς προς τον Λυκαβηττό. Από εκεί ψηλά θα απολαύσεις πραγματικά τη θέα της Αθήνας, μίας πόλης με ξεχωριστό στυλ και δεκάδες μέρη που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση.

βόλτες στην πόλη

Και κάπως έτσι με αυτήν τη διαδρομή οι Anytime Urban Hikers ολοκληρώνουν τις βόλτες τους στην πόλη. Κι όπως όλες οι ενέργειές μας, έτσι κι αυτή έφτασε στο τέλος με έναν διαγωνισμό που έδωσε την ευκαιρία σε έναν τυχερό να κερδίσει ένα ποδήλατο πόλης Electra, αλλά και με τη δημιουργία μίας 3D διάβασης σε κάποια πολυσύχναστο μέρος της Αθήνας, που θα σε ενημερώσουμε για αυτήν πολύ σύντομα.

Οι αγαπημένες μας διαδρομές στην πόλη ολοκληρώνονται με μία 3D διάβαση

Αν δεν έχει τύχει να δεις μία 3D διάβαση, πρόκειται στην ουσία για ένα πολύ έξυπνο μέτρο, με το οποίο οι διαβάσεις φαίνονται σαν αντικείμενα που εξέχουν-αιωρούνται στον δρόμο. Δημιουργούν έτσι μία οφθαλμαπάτη, που κερδίζει την προσοχή των οδηγών και τους κάνει να μην κινούνται με μεγάλη ταχύτητα μέσα στις πόλεις. Για αυτό και υπάρχουν κυρίως σε περιοχές γύρω από σχολεία, γήπεδα ή παιδικές χαρές, για να γίνονται πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις των μικρών μας φίλων.

Η πρωτότυπη αυτή διάβαση ενισχύει την ασφάλεια στους δρόμους και βοηθάει το κοινό να αποκτήσει πιο σωστή οδική συμπεριφορά. Κι αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος μας στην Anytime, να διευκολύνουμε σημαντικά τις μετακινήσεις μας και να κυκλοφορούμε όλοι μας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στον δρόμο, απολαμβάνοντας έτσι με περισσότερη ηρεμία και χαρά την καθημερινότητά μας.

Οι προτάσεις μας όμως δε σταματούν εδώ

Μπορεί άλλη μία ενέργειά μας να τελείωσε, όμως δε σταματάμε να ανακαλύπτουμε μαζί νέες εμπειρίες. Μείνε συντονισμένος, γιατί θα επανέλθουμε με περισσότερες προτάσεις και διαγωνισμούς, γνωρίζοντας αυτή τη φορά μοναδικά μέρη στην όμορφη Ελλάδα μας. 

Stay tuned😊