Ψάχνεις για τον πιο διασκεδαστικό τρόπο άσκησης; Σου έχουμε την καλύτερη λύση και λέγεται Urban Hiking; Το Urban Hiking είναι μία μορφή πεζοπορίας που γίνεται στην πόλη μας και σε βοηθάει να μείνεις σε φόρμα, ανακαλύπτοντας νέες διαδρομές, τοποθεσίες και κρυφούς θησαυρούς.

Κάθε εβδομάδα λοιπόν σου προτείνουμε στο Instagram της Anytime μία μοναδική διαδρομή στην πόλη και σε καλούμε να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό μας, για να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra, στέλνοντάς μας τη δική σου αγαπημένη διαδρομή στην πόλη!

Anytime Urban Hikers

Μία βόλτα στα Εξάρχεια και στα γύρω αξιοθέατα

Anytime Urban Hikers

Τι να πρωτοπούμε για αυτήν την περιοχή; Είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη πλατεία στην Ελλάδα και σχεδόν όλοι έχουμε περάσει τουλάχιστον μία μέρα της ζωής μας από εκεί. Πήρε το όνομά της από κάποιον έμπορο της περιοχής που τον έλεγαν Έξαρχο και αρχικά η περιοχή κατοικούνταν από οικοδόμους και τεχνίτες. Στην πορεία στεγάστηκαν εκεί τμήματα του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου και η περιοχή έγινε πόλος έλξης για φοιτητές και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Με την πάροδο των χρόνων τα Εξάρχεια αναδείχθηκαν σε κατεξοχήν «επαναστατική περιοχή», αλλά και σε στέκι ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων. Πραγματικά αξίζει μία βόλτα στην περιοχή, αφού θα ανακαλύψεις μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος! Εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από την Πλατεία Εξαρχείων και να φτάσεις μέχρι την Κυψέλη, μια διαδρομή που κρατάει περίπου 30 λεπτά.

Τι θα συναντήσεις στη διαδρομή;

Anytime Urban Hikers

Ξεκινά από την πλατεία Εξαρχείων και κάνε μία στάση στο λόφο του Στρέφη, στην πράσινη γωνιά των Εξαρχείων. Και αφού χορτάσεις πράσινο, ήλιο, καθαρό αέρα και θέα συνέχισε τη διαδρομή σου.

Όπως κατευθύνεσαι από την οδό Τρικούπη στην οδό Σπετσών, θα συναντήσεις το άγαλμα της Αθηνάς, τον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το Πεδίο του Άρεως. Κάνε μία στάση στο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, απόλαυσε τον καφέ σου και τη βόλτα σου και κατευθύνσου προς την πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη.

Ένα ποδήλατο πόλης Electra σε περιμένει!

Αυτή είναι μία ακόμη διαδρομή που σου προτείνουμε οι Anytime Urban Hikers. Περιμένουμε όμως και τις δικές σου προτάσεις. Γίνε κι εσύ μαζί μας Urban Hiker και πάρε μέρος στο διαγωνισμό μας για να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra. Πώς;

–          Ανέβασε στο προσωπικό σου προφίλ στο Instagram post ή story από τη δική σου αγαπημένη διαδρομή στην πόλη μαζί με τα χιλιόμετρα που έκανες

–          Πρόσθεσε το #AnytimeUrbanHikers και @anytimeonline

Και μπες αυτόματα στην κλήρωση για το ποδήλατο πόλης. (χρειάζεται μόνο να είναι δημόσιο το προφίλ σου στο Instagram, για να μπορούμε κι εμείς να δούμε το post σου😊).

Ο νικητής/τρια θα ανακοινωθεί στις 14/5!