Στις 08-10 Ιουνίου διοργανώνεται στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων, το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας και Προσομοίωσης, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, με κύριο θέμα του “Οδική Ασφάλεια και Ψηφιοποίηση”, με σκοπό να καταγράψει όλες τις τάσεις της οδικής ασφάλειας στους “ψηφιακούς ρυθμούς” της “Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης”. Ο κόσμος των αλγορίθμων, της τεχνητής νοημοσύνης, της εικονικής πραγματικότητας, των ψηφιακών δεδομένων αλλάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, από την εργασία και την εκπαίδευση μέχρι τις καθημερινές μας συναλλαγές, τις οποίες πλέον πραγματοποιούμε κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού!

Ένας κόσμος εύκολα προσβάσιμος σε εμάς και από το κινητό μας τηλέφωνο, με τον οποίο ήρθαμε πιο “κοντά” εξαιτίας της πανδημίας, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ζήσαμε στον “αστερισμό” της τηλεργασίας και του Skype, μέσω του οποίου επικοινωνούσαμε για μήνες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Οδική ασφάλεια

Αλγόριθμοι και οδική ασφάλεια

Φυσικά και δεν μπορούσαν οι μεταφορές, η οδήγηση και η οδική ασφάλεια να μείνουν έξω από τις ιστορικές αλλαγές που σηματοδοτεί η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύτιμος “συνοδηγός” μας, καθώς οι νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα ήρθαν για να συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια. Συστήματα που ελέγχουν τη σταθερότητα και την ταχύτητα του οχήματος, ηχητικές ειδοποιήσεις που προειδοποιούν για τη χρήση των ζωνών ασφαλείας, ακόμα και συστήματα που ανιχνεύουν την κούραση του οδηγού, είναι κοντά μας για να κάνουν τους δρόμους μας πιο ασφαλείς.

Στην περίπτωση τώρα των αυτόνομων οχημάτων, με μία σειρά αισθητήρων και συσκευών, η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στη θέση του οδηγού. Δεν είναι σκηνή από το “Επιστροφή στο Μέλλον”, είναι πλέον πραγματικότητα! Όμως, καθώς η οδική ασφάλεια έχει ως μέλημά της και τους πεζούς, η ψηφιακή εποχή τούς προσφέρει “έξυπνες” σημάνσεις οδών και “έξυπνες” διαβάσεις πεζών. Ως πιο ευάλωτους, οφείλουμε να τους “προσέχουμε” περισσότερο!

Οδική ασφάλεια

Anytime & σύγχρονη τεχνολογία

Η Anytime ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, τόσο με την εφαρμογή Drive On, την οποία μπορούμε πολύ εύκολα να κατεβάσουμε στο κινητό μας τηλέφωνο και με ένα κλικ να ειδοποιήσουμε την Οδική Βοήθεια, όσο και με το πρωτοποριακό πρόγραμμα Smart Drive, το οποίο ανταμείβει την ασφαλή οδήγηση, με σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα. Το Smart Drive συνδέεται με την εφαρμογή Anytime SmartDrive Greece στο κινητό μας, που αξιολογεί την οδήγησή μας και μπορούμε να κερδίσουμε έως και 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου μας, ανάλογα με το σκορ μας.

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από τη μελέτη του καθηγητή Γιώργου Γιαννή “Νέες Τεχνολογίες και Οδική Ασφάλεια“για την Εκδήλωση της Interamerican & Anytime: Μετακίνηση Οδηγούμε τη Μετακίνηση σε Σύγχρονες Λύσεις