Ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystems Development Chapter Leader, της INTERAMERICAN σε εισήγησή του στο συνέδριο ‘Οδηγώντας στο μέλλον’ μίλησε για τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Μετακίνησης και τον ρόλο της ασφαλιστικής βιομηχανίας σε αυτές.

Στην αρχή της ομιλίας του υποστήριξε πως οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση, οι συνήθειες των πελατών, η νομοθεσία και οι νέες αλυσίδες αξίας αποτελούν τους πιο σημαντικούς πυλώνες που διαμορφώνουν τον τρόπο που θα μετακινούμαστε. Αναφέρθηκε ακόμα στις ασφαλιστικές λύσεις που βασίζονται στην τηλεμετρία και παρέχει η Anytime της INTERAMERICAN, διευρύνοντας ταυτόχρονα τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης με υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πελατών της.

Μετακίνηση

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση επισήμανε πως οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη, που αποτυπώνεται και στις τιμολογήσεις ασφαλίσεων με αύξηση 400% τους τελευταίους δύο μήνες.

Στον άξονα της τηλεμετρίας η Anytime καινοτομεί συνεχώς, εξελίσσοντας τα παραδοσιακά προγράμματα ασφάλισης σε μία νέα γενιά προϊόντων τηλεματικής, όπως είναι τα προγράμματα Smart Drive (ασφάλιση με βάση την οδηγική συμπεριφορά) και Short Drive (ασφάλιση με το χιλιόμετρο).

Μετακίνηση

Το Smart Drive συνδέεται με μία εφαρμογή που αξιολογεί σε πραγματικό χρόνο την οδηγική συμπεριφορά, εξασφαλίζοντας δικαιότερα ασφάλιστρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσα από διαγωνισμούς και challenges, βελτιώνεται με τη μορφή παιχνιδιού η οδήγηση από τους χρήστες.

Μετακίνηση

Το Short Drive βασίζεται σε μία συσκευή που υπολογίζει τα διανυθέντα χιλιόμετρα και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους δεν οδηγούν συχνά ή δε διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Μετακίνηση

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του, ο Σπύρος Οικονόμου τόνισε πως η Anytime εμπλουτίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της μέσω οικοσυστημάτων, για να βελτιώνει με ουσιαστικό τρόπο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων της. Μεταξύ άλλων, παρέχει λύσεις για αξιόπιστο service με έκπτωση στα ανταλλακτικά, ευκολότερο και οικονομικότερο Parking, πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο, λύσεις για ελαστικά, αντικατάσταση μπαταριών στο σημείο της βλάβης και πολλές άλλες υπηρεσίες που εξασφαλίζουν καλύτερη ζωή κάθε στιγμή.