Κοινωνική έκταση έχει λάβει το ζήτημα με τα ανασφάλιστα οχήματα και αποτελεί μείζον θέμα προς άμεση επίλυση. Και μπορεί οι προσπάθειες που έγιναν τον Ιούνιο του 2017 να απέβησαν άκαρπες, ωστόσο αυτή τη φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πρόκειται να προχωρήσει σε νέα διασταύρωση, για να εξαλείψει το φαινόμενο αυτό.

Συγκεκριμένα, όλοι οι ιδιοκτήτες που θα εντοπιστούν χωρίς ασφάλεια θα κληθούν να πληρώσουν παράβολο υπέρ του Δημοσίου για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ανάλογα με τα κυβικά του οχήματος που διαθέτουν, όπως προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με τα παρακάτω:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά
150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κυβικά εκατοστά και άνω
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κυβικά εκατοστά
250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κυβικά εκατοστά και άνω

Μάλιστα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησαν στη δημιουργία ενός πληροφοριακού οδηγού.

Ο πληροφοριακός οδηγός έχει τη μορφή των συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων, και βασίστηκε στα προβλήματα που προέκυψαν κατά το διασταυρωτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, π.χ. κλοπή οχήματος, μεταβίβαση, καταστροφή, κ.λπ. Για να διαβάσετε αναλυτικά τον πληροφοριακό οδηγό πατήστε εδώ.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό και κατανοητό από όλους τους πολίτες – οδηγούς είναι ότι, ακόμη και το ακινητοποιημένο όχημα χρειάζεται να είναι ασφαλισμένο. Μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει καταθέσει πινακίδες δε χρειάζεται να το ασφαλίσει.

Οι οδηγοί λοιπόν δεν έχουν πλέον κανένα κίνητρο να παραμένουν ανασφάλιστοι.

Τι γίνεται όμως για τους οδηγούς που είναι ασφαλισμένοι;

Όλοι οι οδηγοί που είναι ασφαλισμένοι είναι καλό να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία των οχημάτων τους είναι σωστά καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του κράτους, με έναν απλό έλεγχο στο www.hic.gr.

Αλλά ακόμη κι οι οδηγοί που πλησιάζει η ανανέωση ασφάλισης αυτοκινήτου τους χρειάζεται να εξοφλήσουν το συμβόλαιό τους πριν την ημερομηνία οφειλής, για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πλήρη προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου και οικονομικά ασφάλιστρα

Επειδή το ανασφάλιστο κοστίζει ακριβά…

… η Anytime προτείνει τρίμηνη ασφάλεια και με μετρητά!

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Μπείτε στο www.anytime.gr και πάρτε τιμή
  • Επιλέξτε ένα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα της Anytime
  • Λάβετε το συμβόλαιό σας στο e-mail σου σε 1 λεπτό

Η Anytime διαθέτει 3 ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου:

  • Το Basic: Η σύγχρονη ασφαλιστική πρόταση για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας με την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη.
  • Το Economic: Το πιο πλούσιο βασικό πρόγραμμα που αποτελεί την ιδανική λύση για εσάς που επιθυμείτε την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη, συμπεριλαμβανομένης και τη κάλυψης της πλήρους οδικής βοήθειας.
  • Το Value: Η ολοκληρωμένη ασφαλιστική λύση που απευθύνεται σε εσάς που ζητάτε την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου σας και προστασία από τους συνήθεις κινδύνους, όπως φωτιά, κλοπή, πλημμύρες κ.λπ.

Μη χάνετε χρόνο, υπολογίστε τα ασφάλιστρά σας τώρα!