Οι πρώτες ισχυρές βροχές έκαναν την εμφάνισή τους από τα μέσα της εβδομάδας και η κακοκαιρία Αθηνά έχει ξεκινήσει να «χτυπάει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Κι επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας και οι βροχές και οι καταιγίδες δε θεωρούνται σπάνιες ακόμα και στην ηλιόλουστη Ελλάδα μας, πάμε να δούμε κάποια χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να οδηγήσεις με ασφάλεια σε περίπτωση βροχής.

Πριν περάσουμε όμως στα tips, να ξεκινήσουμε με το πιο βασικό! Αν ο καιρός είναι πολύ άστατος και βρέχει αρκετά στην περιοχή σου, απόφυγε τις περιττές μετακινήσεις. Μπες λίγο αργότερα στο αυτοκίνητό σου, μόλις «ηρεμήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όλοι άλλωστε δείχνουν κατανόηση σε τέτοιες περιπτώσεις.😊

 οδήγηση στη βροχή

Αν παρόλ’ αυτά χρειαστεί να μετακινηθείς με το αυτοκίνητό σου, ακολούθησε τα παρακάτω για μεγαλύτερη ασφάλεια:

1.Κράτα αρχικά την ψυχραιμία σου σε περίπτωση που πιάσει μία μπόρα και διάλεξε μια διαδρομή που πιστεύεις ότι είναι ασφαλής, αποφεύγοντας δρόμους που ξέρεις ότι στο παρελθόν έχουν πλημμυρίσει.

2.Άναψε τα φώτα πορείας, ακόμα κι αν υπάρχει αρκετή ορατότητα στον δρόμο.

3.Ρύθμισε το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού, για να μη θολώσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου σου.

4.Πάρε τον χρόνο σου! Ναι, η επιβράδυνση είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν δρόμο που γλιστράει. Η πιο επικίνδυνη άλλωστε οδήγηση είναι αμέσως μετά την έναρξη μιας βροχής, οπότε μία μικρή αναμονή είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

5.Κράτα αποστάσεις και μείωσε ταχύτητα. Δώσε περισσότερο χώρο στα άλλα οχήματα και απόφυγε τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και όσο μπορείς τα λιμνάζοντα νερά.

6.Ακολούθησε την πιο στεγνή «γραμμή» του δρόμου, όπως αυτή διαμορφώνεται από τη συνεχή κίνηση των αυτοκινήτων.

Και επειδή στην Ελλάδα ο καιρός αλλάζει ανά πάσα στιγμή, λίγο πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου ρίξε μία γρήγορη ματιά στην υπηρεσία Roads, που σε ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες 3 μέρες. Απόφυγε τις άσκοπες μετακινήσεις και εμπιστεύσου την υπηρεσία που αναπτύξαμε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

οδήγηση στη βροχή