Ποιες είναι οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό, όταν σκέφτεσαι το ελληνικό καλοκαίρι; Ήλιος, θάλασσα, ελευθερία, θέα στο απέραντο γαλάζιο και πανέμορφα ελληνικά νησιά. Κάθε νησί στην Ελλάδα σού προσφέρει ονειρεμένες παραλίες, καταγάλανα νερά και ξεχωριστές διαδρομές με το όχημά σου. Πράγματι το ταξίδι με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου σε ένα ελληνικό νησί είναι μία ξεχωριστή εμπειρία που σε γεμίζει μοναδικές αναμνήσεις.

Για να απολαύσεις την οδήγηση στα ελληνική νησιά οπλίσουμε με καλή διάθεση, υπομονή και ψυχραιμία. Πάμε να δούμε τι χρειάζεται να προσέξεις, γιατί λίγο η ζέστη, οι άγνωστοι δρόμοι κι ο αυξημένος τουρισμός δημιουργούν ένα ιδιαίτερο οδηγικό περιβάλλον!

Discover Greece greeece discover greece aegean islands GIF

Τα μάτια σου στον δρόμο

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πάντα πινακίδες στον δρόμο που να προειδοποιούν για το τι έρχεται ή μπορεί να είναι κατεστραμμένες. Έτσι χρειάζεται να οδηγείς πολύ προσεκτικά, κρατώντας χαμηλή ταχύτητα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει η επόμενη στροφή. Κάποιο κοπάδι ζώων ή πέτρες από κατολισθήσεις μπορεί να σε τεστάρουν ως οδηγό!

Αν συναντήσεις γαϊδουράκια, πρόβατα ή κατσικάκια όσο οδηγείς σε νησί, άστα να περάσουν και συνέχισε τη διαδρομή σου.

νησί

Ποιος έχει προτεραιότητα;

Επειδή, όπως είπαμε, η σήμανση ενδέχεται σε κάποια σημεία του νησιού να μην είναι πάντα κατάλληλη και να μην ξέρεις ποιος έχει προτεραιότητα, κινήσου σαν να μην έχεις εσύ προτεραιότητα και παραχώρησέ την. Δεν έχεις άλλωστε να χάσεις κάτι, πηγαίνεις διακοπές για να περάσεις καλά και δε χρειάζεται να βιάζεσαι.

νησί

Κράτα αποστάσεις

Είναι δυστυχώς γνωστό πως τα βράδια πολλοί τουρίστες οδηγούν απρόσεκτα. Εσύ κράτα αποστάσεις από τα άλλα οχήματα και φυσικά από το αλκοόλ.

νησί

Άσε δε χωράς

Μην επιχειρήσεις ποτέ να περάσεις από στενάκι με το αυτοκίνητο αν δε βλέπεις την έξοδο. Είναι πιθανό να στενέψει απότομα ή να σε οδηγήσει σε αδιέξοδο και να χρειαστεί να κάνεις τη χειρότερη όπισθεν της ζωής σου.

νησί

Ξέχνα το GPS

Μην εμπιστεύεσαι πάντα το GPS, γιατί μπορεί να σε βγάλει σε χωματόδρομο. Αν έχεις αμφιβολίες για κάποια διαδρομή, ρώτα καλύτερα κάποιον ντόπιο που γνωρίζει καλά το μέρος πριν ξεκινήσεις.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικό οδηγό επιβίωσης για τις καλοκαιρινές περιπέτειές σου στα ελληνικά νησιά και η ασφάλεια αυτοκινήτου από την Anytime είναι ο σύμμαχός σου για να περάσεις τις πιο ξεκούραστες και ξέγνοιαστες διακοπές.