Το σκηνικό των προηγούμενων ημερών παρέπεμπε μάλλον περισσότερο σε… Άνοιξη, όμως η κακοκαιρία που πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της φέρνει κρύο, χιόνια, βροχές και παγετό!

Αρκετές περιοχές της χώρας μας πρόκειται να ντυθούν στα λευκά, για αυτό και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στους δρόμους! Αποφεύγουμε λοιπόν τις περιττές μετακινήσεις κι αν χρειαστεί να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητό μας σε περίπτωση κακοκαιρίας, ακολουθούμε ορισμένα βασικά μέτρα προστασίας. 

κακοκαιρία
  • Ενημερωνόμαστε για την πορεία του καιρού και προσαρμόζουμε, ανάλογα τις μετακινήσεις μας. H υπηρεσία Meteo ROADS που έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε τις καιρικές συνθήκες σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο κάθε στιγμή.
  • Έχουμε πάντα στο πορτ μπαγκάζ αντιολισθητικές αλυσίδες. Αν δε γνωρίζουμε να τις βάλουμε, πριν ξεκινήσουμε, κάνουμε πρώτα εξάσκηση στην τοποθέτησή τους. 
κακοκαιρία
  • Ελέγχουμε την μπαταρία του αυτοκινήτου, καθώς είναι αρκετά “ευαίσθητη” στο κρύο και την υγρασία, πόσο μάλλον όταν ταυτόχρονα δουλεύει ο κλιματισμός, οι υαλοκαθαριστήρες, τα φώτα, συστήματα δηλαδή που καταναλώνουν ενέργεια.
  • Κι επειδή η ορατότητα είναι πάντα το παν ειδικά στην περίπτωση της κακοκαιρίας, “τσεκάρουμε” τη ρύθμιση των φώτων και τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, όπως και τα λάστιχα (με βάση πάντα τις πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου).
  • Φροντίζουμε να έχουμε φακό, γάντια, βοηθητικά καλώδια για ρεύμα στην μπαταρία, “φουλαρισμένο” με καύσιμα το αυτοκίνητο και το κινητό μας φορτισμένο. 
  • Προσέχουμε να οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα και κρατάμε αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, χωρίς απότομες κινήσεις και φρεναρίσματα.
κακοκαιρία

Τέλος, για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο, φροντίζουμε να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητό μας και για ζημιές από καιρικά φαινόμενα. Η Anytime προσφέρει προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου που προστατεύουν από ζημιές από φυσικά φαινόμενα και μάλιστα χωρίς καμία απαλλαγή, ακόμα και για χαλάζι.