Ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων οδηγών χρησιμοποιούν την μηχανή ως κύριο μέσο μετακίνησής τους. Αρωγός βέβαια των μετακινήσεων αυτών αποτελεί το μεσογειακό κλίμα της χώρας που είναι κατάλληλο και επιτρέπει χρήση της καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μάλιστα, με την κατασκευή των νέων αυτοκινητόδρομων η μετακίνηση με μηχανή έχει γίνει ασφαλέστερη, σε αντίθεση με το επικίνδυνο οδικό δίκτυο του παρελθόντος.

Η ασφάλεια είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς ο οδηγός της μηχανής είναι εκτεθειμένος σε πολλούς κινδύνους.

Είναι ο βασικός λόγος που οφείλει να τηρεί όλους τους κανόνες προφύλαξης. Για αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με την κατάλληλα εξάρτηση της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί το κράνος.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της μετακίνησης με μηχανή δεν είναι άλλο από το περιορισμένο κόστος. Σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, απαιτούνται πολύ λιγότερα χρήματα για καύσιμα, διόδια και ναύλα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος ή το μεγάλο κύμα μετακίνησης σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνο προκαλεί άνοδο στις τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών, λόγω της μεγάλης ζήτησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα καύσιμα και οι ενοικιάσεις αυτοκίνητων.

Παρόλα αυτά, η μηχανή δεν πλεονεκτεί μόνο στο οικονομικό πεδίο. Χαρίζει στον οδηγό της, απόλυτη ανεξαρτησία. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο εύκολη στο παρκάρισμα, σε αντίθεση με μία τετράτροχη μοτοσυκλέτα. Επίσης σε νησιά με στενούς δρόμους, η μηχανή προσφέρει μεγάλη ευελιξία μετακίνησης.

Εγγύηση για την μηχανή, η Οδική Βοήθεια

Σύμφωνα με τη συνοπτική απόδοση του περίφημου νόμου του Μέρφι “ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά”. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, να προκύψει μία έκτακτη βλάβη στη μηχανή κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων ή του ταξιδιού. Για αυτό και είναι απαραίτητο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της, να περιέχει οδική βοήθεια.

Η Anytime εξασφαλίζει πλήρη προγράμματα ασφάλισης, με προσιτά ασφάλιστρα. Οι άνθρωποί της βρίσκονται συνεχώς στη διάθεσή σας και φροντίζουν για την εξυπηρέτησή σας, για να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε κι αν χρειαστείτε: για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση αφορά το συμβόλαιό σας ή την αποζημίωσή σας, σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμα και αν ακινητοποιηθεί το όχημά σας από βλάβη, λάστιχο ή βενζίνη. 

Το κυριότερο όμως είναι πως η INTERAMERICAN έχει ιδιόκτητους σταθμούς Οδικής Βοήθειας στη συντριπτική επικράτεια της Ελλάδος, ακόμα και στην παραμεθόριο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως υπάρχουν δύο σταθμοί οδικής στην Σάμο, εφτά στα Δωδεκάνησα και δεκατρεις στις Κυκλάδες.

Αναρωτηθείτε λοιπόν, πόσο μαγευτικό μπορεί να είναι ένα ταξίδι με μηχανή, είτε στους κοσμοπολίτικους προορισμούς των Κυκλάδων, είτε στα γαλήνια, παραμεθόρια νησιά της Δωδεκανήσου. Όμως μία ενδεχόμενη βλάβη στην μηχανή, χωρίς οδική βοήθεια, σημαίνει μεγάλο κόστος για την μεταφορά της και πολύωρη ταλαιπωρία.

Με την οδική βοήθεια της INTERAMERICAN, ο οδηγός είναι απόλυτα εξασφαλισμένος. Οτιδήποτε κι αν συμβεί θα έχει σίγουρη και άμεση ανταπόκριση.

…Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος μία βλάβη να αποτελέσει εμπόδιο σε μία ταξιδιωτική εμπειρία που μπορεί να μείνει αξέχαστη.